islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

ÖNDER’in kurucusu ve ilk başkanı ve yazar Mehmet Yahya Kutluoğlu 93 yaşında vefat etti

ÖNDER’in kurucusu ve ilk başkanı ve yazar Mehmet Yahya Kutluoğlu 93 yaşında vefat etti
Mirat Haber Ajansı

Uzun süredir evinde tedavi gören dindar camianın önde gelen simalarından Mehmet Yahya Kutluoğlu hoca, bu sabah 93 yaşında hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İmam Hatip Lisesinden öğretmeni olan Kutluoğlu İmam Hatipliler Derneği önderin kurucusu ve ilk başkanıydı. Yazarlık da yapan Kutluoğlu, geçen yıl yapılan bir röportajında Cumhurbaşkanı için kendi döneminde öğrenciyken disiplin kolu başkanı olarak ve farklı kişiliği sonucu öğrenciler üzerinde ağırlığı olduğunu, daha o zamandan politik kişiliğinin ve liderliğinin başladığını belirtmişti.

Kutluoğlu, 1928 yılında Trabzon Çaykara doğumludur. İstanbul İmam Hatip Lisesi ve ardından 1965 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nü bitirince İstanbul’a yerleşti, 5 yıl imamlık, 2 yıl merkez vaizliği, 11 yıl İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü, 2 yıl Din Eğitimi Genel Müdürlüğünde yöneticilik, 1979 yılında Fatih Müftü vekilliği, 1985 yılında İsmailağa Kur’an Kursu Müdürlüğü görevlerini yaptı. ÖNDER’in kuruculuğu ve yöneticiliğinin yanısıra çok sayıda ilmi ve fikri eser yayınladı.

Geçen hafta hayatını kaybeden Emin Saraç’la birlikte Tayyip Erdoğan’ın hayatını kaybeden ikinci İmam Hatip Lisesi öğretmeni olan merhumun cenazesi, öğle namazına müteakip Fatih Camisinde kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığında toprağa verilecek.

ETİKETLER: Muhafazakar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.