islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4149
EURO
34,7881
ALTIN
2.399,68
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

ORGANİZESİ DE KATILMASI DA UTANÇ VERİCİDİR

ORGANİZESİ DE KATILMASI DA UTANÇ VERİCİDİR
15 Ağustos 2023 11:00
A+
A-

Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Robbie Williams, 17 Ağustos’ta Bodrum’da müzikseverlerle buluşacak.

Türkiye’deki ilk konserini Bodrum’da verecek olan Williams, ilçedeki bir otelde 17 Ağustos’ta saat 21.00’da hayranlarının karşısına çıkacak.

Ayrıca konser biletinin 17 bin 600 liradan satışa çıkarıldığı da bildirildi.

KİMLER İZLEYECEK

Kişisel anlayışlarını din zannedenleri bir kenara bırakalım. Güftesi İslam’ın iman ve ahlak ölçülerine aykırı olmayan, raks eşliğinde kadınlar tarafından erkeklere sunulmayan ve alkollü içkiler eşlinde icra edilmeyen musiki helaldir.  Bir diğer anlatımla musiki, musiki olduğu için değil ama yalnızca ona katılan ârizi unsurlar sebebiyle haram olur.

Haberimize konu olay ise bir başka açıdan önemli ve sakıncalıdır. Asgari ücretin 11400 TL olduğu ve pahalılığın halkı bunalttığı   bir ülkede böylesi 17600 TL biletli programlar düzenlemesi müzik severlik değil  ahmaklıktır, mülkiyet düşmanlığını hareketlendirmektir. Sosyal dokuyu zaafa uğratmaktır.

Bu musikiyi dinleyecekler İngilizler değildir. İngiliz kültürünü özümsemiş olanlardır veya aşağılık kompleksi taşıyanlardır. Böylesi maddi harcamalı musiki toplantısına katılmak israfa bulaşmaktır, gösteriş budalalığıdır, çılgınlıktır. Daha açık bir anlatımla sorumsuzluktur, ayıptır-günahtır. Toplumu ve yargılarını dışlamaktır. Ülkemizde kazanılanların bir bölümünü İngiliz’e akıtmaktır, havaya saçmaktır. Ekonomik ve kültürel bir katkısı da yoktur.

Hulasa kınıyor ve toplantının iptalini istiyoruz.

Robbie Williams      Musiki      Utanmazlık       İsraf         Sosyal doku     Müzik severlik

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.