islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2747
EURO
34,7012
ALTIN
2.411,78
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

YEREL FİRAVUNLAR BİZİ NASIL GÖREBİLİR?

YEREL FİRAVUNLAR BİZİ NASIL GÖREBİLİR?
15 Ağustos 2023 10:30
A+
A-

Kıbtilerin egemen olduğu ve İsrailoğullarının  esaret içinde  yaşadığı Mısırda, Fravun, Hâman ve Karun’un temsil ettiği siyasî, idarî ve malî azgınlığın zirve yaptığı bir dönemde  Allah Hz. Musa’yı  Elçi olarak gönderdi.

Hz. Musa, Allah’a ve onun yasalarına göre yaşanması gereğine ve âhiret hayatına; Cennet ve Cehennem’e imanı tebliğ etti.  Rabbinin buyruğu ile İsrailoğullarını esaretten kurtarma girişimini başlattı.

Hz. Musa’nın Elçiliğini/peygamberliğini kanıtlayan belgelere rağmen, inadî olarak büyüklenip iman etmeyen Firavun, onun yönetimi ele geçirme amacında olduğu   zannına kapıldı. Yönetim çevresi onaylamasa da Hz. Musa’yı öldürme kararı aldı.

Bizim asıl dikkatleri çekmek istediğimiz husus Firavun’un öldürme kararı alırken Hz. Musa’yı devrimci bir terörist olarak görmesidir. Okuyalım:

“Firavun: Bırakın beni, dedi. Musa’yı öldüreyim; (Kurtarabilirse) Rabbine yalvarsın! Çünkü ben onun, inanç, yaşam ve yönetim düzeniniz olan dininizi değiştireceğinden, yahut Mısırda yerleşik sosyo ekonomik dengeleri   alt üst edeceğinden korkuyorum.” (Mümin 40/26)

FİRAVUN VE ÇEVRESİ İNKÂCIYDI

Firavun, yönetime ve ekonomiye hakim olan çevresi, Allah’ın yaratıcılığı ve egemenliğine inanmıyordu, Ahiret hayatına inançları da yoktu. İsrail oğullarını da köleleştirmişlerdi. Mutlak anlamda hakim oldukları düzenin sahipleriydiler.

Allah’ın bütün elçileri gibi adalet ve merhamet çağlayanı olan ve zulmü ve sömürüyü sonlandırmak amacında olan Hz. Musa’ya karşı olmaları doğaldı. Ama onu kendi egemenliklerini hedef alan bir devrimci ve terörist olarak görmeleri gerçekten ilginçti.

Oysaki Firavun’un öldürme kararını aldığını öğrenmesinden sonra bile  Hz. Musa’nın tavrı öfke ile kükremek olmadı. Onun davranışı, Firavun gibi âhiret hayatı ve sorgulamasına inanmayan  kibirli azgınlardan şöylece Allah’a sığınmak olmuştu:

{ Öldürülme kararına karşı Hz. Musa Rabbine şöylece sığınmıştı:

” Ben Kibre kapılarak Hesap Günü’nü iman etmeyen azgınlara karşı, sizin de Rabbiniz, benim de Rabbim olan Allah’a sığınırım!” } (Mümin 40 27)

BİZ HZ. MUSA DEĞİLİZ

Biz Hz. Musa, hatta benzeri değiliz. Onun Firavun düzenini tehdit ettiği gibi, yönetim altında yaşadığımız jakoben laik düzeni ve onun İslam’ı ve medeniyetimiz reddederek sağladığı eğitim, hukuk ve  ekonomik egemenliği tehdit de etmiyoruz, edemiyoruz. Üstelik Ahval-i Şahsiye (evlilik-boşanma-mîras…) hukukumuzu  dahi kullanamadığımız bir gaflet ve zillet içindeyiz. Henüz İslam ve Türk dünyası ile ayağa kalkma amacımız da yok.

YEREL FİRAVUVUNLAR  DAHA ZALİM

Ana özellikleri Allah’ı ve yasalarının tanımama ve âhiret hayatına inanmama olan ve yaptıklarını doğru ve güzel bulan yerel Firavunlar, Hâmanlar ve Karunlar tarihi dönemdekilerden geri değil, daha da zalim. Bir asırdır sürdürdükleri  zihniyet ve yasal hakimiyetlerini korumak için demokratik hak taleplerimizi bile boğmaya  çalışmaktadırlar.

En küçücük  yasal tavrı ve girişimleri bile aleyhlerine gördüklerinden bizi karşıt devrimci ve terörist gibi görüyorlar.

GALEBE HALİS KULARINDIR

Kıyamet öncesinde olduğumuz için zaman aleyhimize mi çalışır bilemiyoruz ama tek tesellimiz nihai galebeyi, Hz. Musa ve Hz. Muhammed gibi peygamberlerin çizgisinde olanların sağlayacağıdır:

Andolsun ki, peygamber kullarımıza söz vermişizdir:
Onlar mutlaka zafere ulaşacaklardır.
Bizim ordumuz şüphesiz üstün gelecektir.
“ (Saffat 37/171-3)

Bir diğer anlatımla sonucu belirleyecek olanlar, Allah’a halis kul olabileceklerdir.

Kedilerini aşağılayan Firavun’lara ve onların şahsında temsil edilen düzenlere isteyerek  boyun eğenlerin dünya ve ahiret gelecekleri yoktur:

“ Firavun onları aşağıladı ama onlar ona isteyerek boyun eğdiler. Çünkü onlar Hak’tan sapmış/yoldan çıkmış bir toplum idiler. (Zühruf 43/54)

ASIL BİLİNMESİ GEREKEN…

Asıl bilinmesi gereken bir hakikat daha vardır ki o da tarihî Firavun’u gibi, izlenecek yerel Firavunların da Cehennem’e götürecek olmaları gerçeğidir:

“Andolsun ki Musa’yı da Firavun’a ve onun ileri gelenlerine. mucizelerimizle ve apaçık bir delille gönderdik.  Fakat onlar Firavun’un yönetimine uydular. Oysa Firavun’un inanç ve yaşam yönetimi doğru değildi.  Firavun, Kıyamet gününde kavminin önüne düşecek ve onları çekip ateşe götürecektir. Varacakları yer ne kötü yerdir!” (Hûd 11/96-6)

ALİ RIZA DEMİRCAN

FİRAVUN     HZ.MUSA      YEREL FRAVUNLAR      DEVRİMCİ TERÖRİST

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.