islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5432
EURO
34,8629
ALTIN
2.427,81
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Ortadoğu Muhabiri Robert Fisk’in ardından

Ortadoğu Muhabiri Robert Fisk’in ardından

Mirat Haber Ajansı

İngiliz gazetesi The Independent’ın dış haber muhabiri olarak Orta Doğu ve başka yerlerdeki olayları onlarca yıldır haber yapan deneyimli gazeteci Robert Fisk, bu ayın başında Dublin’deki evinde felç geçirdiği şüphesi ardından ölmesiyle de tartışmalı bir mazi bıraktı. Fisk, Rupert Murdoch’un sahibi olduğu ve 1972’de Kuzey İrlanda muhabiri olarak katıldığı The Times gazetesinde çalışması ardından 1989’da The Independent’a katıldı. Fisk’i meşhur yapan bu dönemde Türkiye aleyhinde yazdığı yazılar, Türkiye’nin Irak savaşında gelen mülteci Kürtlere kötü davrandığı, Özal hükümetinin bölge için tehlike olduğu söylemleriydi. Fisk, her fırsatta Türklerin Ermeni katili olduğunu vurgulayan yazılar yazdı.

On yıllardır süren kariyeri boyunca Lübnan savaşı gibi uluslararası olayları haber yaptı. Sovyetlerin Afganistan’ı işgali, İran devrimi, Saddam Hüseyin’in Kuveyt’i işgali, Balkanlar’daki çatışmalar ve Arap Baharı da işlediği konulardı. Fisk, özellikle savaş haberciliği ile ünlüydü. Orwell Gazetecilik Ödülü’nü kazanmasının yanı sıra, İngiliz Basın Ödülleri Uluslararası Yılın Gazetecisi ve Yılın Yabancı Muhabiri çeşitli vesilelerle ödüllerini kazandı. Fisk, El Kaide lideri Usame bin Ladin ile röportaj yapan birkaç Batılı muhabirden biriydi. Ancak Fisk’in yazıları sadece Türkiye’yi rahatsız etmekle kalmadı. Suriye savaşı ile ilgili haberinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hükümetinin yanında yer almakla suçlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.