islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Din ve Dini Değerlere Hakaret Eden MEB Öğretmenine Soruşturma

Din ve Dini Değerlere Hakaret Eden MEB Öğretmenine Soruşturma

10 Kasım Mustafa Kemal’in ölüm yıldönümü çerçevesinde yapılan bazı kutlamalarda İslama ve islami değerlere hakaretler yapıldı. Bu hakaretlerden biri de Gaziantep Şehitkamil ilçesindeki Vicdan Ahmet Güner Ortaokulu’nda yapıldı. Ve Öğretmenin 10 Kasım’da Okuduğu Şiirle İlgili Soruşturma Başlatıldı
Gaziantep Şehitkamil ilçesindeki Vicdan Ahmet Güner Ortaokulu’nda, 10 Kasım töreni için kürsüye çıkan kadın öğretmen, okuduğu şiirle “çarşaf, şeyh, ümmet, şeyhülislam” gibi İslami kavramları “gericilik” olarak lanse etmeye çalıştı. Kadın öğretmenin videosu sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı. Kısa süre sonra yetkililer devreye girdi ve Gaziantep Valiliği olaya yönelik soruşturma başlattı.
Gaziantep’in Şehitkamil ilçesindeki Vicdan-Ahmet Güner Ortaokulunda, 10 Kasım sebebiyle bir tören yapılmıştı. Törende kürsüye çıkan bir öğretmen, Süleyman Apaydın isimli şahsın yazdığı ve İslam’ın şiarlarına hakaret edilen “Yıkın Heykellerimi” isimli şiiri okudu.
“Çarşaf, şeyh, ümmet, şeyhülislam” gibi İslami kavramlar “gericilik” olarak gösterilmeye çalışıldı.
Törende okunması için söz konusu şiirin kim tarafından seçildiği ve buna niçin izin verildiği bilinmiyor. İslam’a yönelik nefret ve düşmanlığa meydan veren öğretmenin videosu sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı.
Öğretmenden İslam’ı Hedef Alan Şiir:

İSLAMA AĞIR HAKARET

Kürsüden öğrencilere hitap eden öğretmen, Süleyman Apaydın’ın İslam’ı ve ümmeti hedefe koyan şiirini seslendirdi. Şiirde yer alan ifadeler şunlar: Özlediyseniz fesi peçeyi. Aydınlığa yeğliyorsanız kara geceyi. Hâlâ medet umuyorsanız. Şıhtan şeyhten dervişten. Şifa buluyorsanız. Muskadan üfürükçüden. Eşit olmasın diyorsanız kadınla erkek. Kara çarşafa girsin diyorsanız. Yobazın gazabından ürkerek. Hâlâ önemini anlayamadıysanız. Millet olmanın. Kul olun. Ümmet kalın. Fetvasını bekleyin şeyhülislamın. Unutun tüm dediklerimi. Yıkın diktiğiniz heykellerimi.

Valilik Soruşturma Başlattı

Gaziantep Valisi Davut Gül, Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunarak söz konusu şiirin “açıkça dini değerleri aşağıladığını” ifade ererek konuya yönelik soruşturma başlatıldığını duyurdu. Vali Gül, sözlerini “İnsanların inancını, yaşam tarzını, kılık kıyafetini aşağılamak hiç kimsenin haddi ve hakkı değildir…” diyerek tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.