islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

ÖVME VEYA YERME…DOĞRUYU KONUŞALIM

ÖVME VEYA YERME…DOĞRUYU KONUŞALIM
26 Haziran 2023 12:30
A+
A-

Haberimizi daha verimli kılmak için bu defa haberimizi sunmadan yorumumuzu yapalım:

İslami İnanç ve ahlâk değerlerine yer verilmediği için eğitim sistemimizin bir çıkmazı olsa gerek;  insanlarımız genelde ya yüze karşı yalaklık yapıyor ya da arkadan veryansın ederek gıybet ediyor.

Oysaki bunların herkesi de haramdır, bir diğer anlatımla erdemsizliktir/pisliktir.

Bu sebeple, dosdoğru konuşulmasına hasret kaldık.

Aşağıda sunacağımız haberi bu bakımdan son derece önemsiyoruz.

Kırıp dökmeden ve geride telafi edilemeyecek kırgınlıklar ve düşmanlıklar bırakmadan gerekirse insanların yüzlerine karşı da gerçekler dile getirilmelidir.

Getirilmelidir ki hayatımıza dürüstlük hakim olsun, sevaplarımız da çoğalsın:

ERDEMLİ HABERİMİZ

Yeni mezun hekimin olay yaratan sözleri:

Teşekkür etmiyorum.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi’ndan birincilikle mezun olan Sultan Kurt’un mezuniyet törenindeki sözleri gündem oldu.

Okuduğu okulun acı gerçeklerine değinmek istediğini belirten Kurt, şu ifadeleri kullandı;

“Hastalıktan canımız çıkarken Covid testi vermemizden bile rahatsız olanlara, ‘dersi ne de olsa geçemeyeceksiniz’ diyen saygıdeğer hocalarımıza, aldığımız anamnezleri beğenmeyip kâğıdı yırtanlara, intörnlüğümüzün ilk altı ayı boyunca kazandığımız üç kuruş parayı bile zamanında yatırmayanlara, eğitim adı altında kimsenin yapmak istemediği işleri, sadece işler aksamasın diye biz aday hekimlere yıkanlara, bazen bizim de bir annenin evladı olduğumuzu unutanlara, en çok da vakti zamanında bizimle aynı yollardan geçen, aynı dertlerden müzdarip olan ama şimdilerde benzer sıkıntıları biz yaşarken gözünü, kulağını kapatan meslektaşlarıma maalesef teşekkür etmiyorum!”

İŞTE BÖYLE KONUŞULSUN

Evet işte böyle dosdoğru konuşulsun ki hatalar tekrarlanmasın. İşlerimiz düzene girsin. Rabbimizin de yardımını alalım:

Ey iman edenler! Allah’ın emirleri ve yasaklarına aykırılıktan korunun ve doğdoğru söz söyleyin. Böyle davranırsanız Allah işlerinizi düzeltir ve günahlarınızı bağışlar. Kim Allah ve Resûlüne itaat ederse büyük bir kurtuluşa ermiş olur.” (Ahzab 33/70-71)

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.