islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Hollanda’da Gençler, Filistin’e Dua İçin Sabah Namazında Buluştu

Hollanda’da Gençler, Filistin’e Dua İçin Sabah Namazında Buluştu
25 Şubat 2024 13:42
A+
A-

Hollanda‘da Gençler, Filistin İçin Sabah Namazında Buluştu: Dualar, Birlik ve Yardımlaşma

Hollanda’da yaklaşık 400 genç, Schiedam kentinde Milli Görüş Teşkilatlarına bağlı Yıldız İslam Merkezi (YİM) camisinde sabah namazında buluştu.
( Abdullah Aşıran – Anadolu Ajansı )

Hollanda’nın Schiedam kentindeki Yıldız İslam Merkezi Camisi’nde düzenlenen sabah namazında, İslam Toplumu Milli Görüş Güney Hollanda Gençlik Teşkilatı tarafından organize edilen etkinlikte yüzlerce genç bir araya geldi. Gençler, Filistin için dua etti, Kur’an-ı Kerim okudu ve İsrail’in soykırımına karşı çıkışlarını dile getirdi. IGMG Genel Merkez Gençlik Başkanı Furkan Kahraman, Avrupa’daki gençlerin İslami sorumluluklarına vurgu yaptı. Ayrıca birlikte yardımlaşma ve Filistin’e destek çağrısında bulundu

Gençler Milli Görüş Teşkilatları Çatısı Altında Birleşti:

Hollanda’nın Schiedam kentinde, Milli Görüş Teşkilatlarına bağlı Yıldız İslam Merkezi Camisi’nde düzenlenen sabah namazında, yüzlerce genç Filistin için bir araya geldi. İslam Toplumu Milli Görüş Güney Hollanda Gençlik Teşkilatı’nın organizasyonuyla gerçekleşen etkinliğe farklı kentlerden gençler katıldı.

Dua ve Kur’an-ı Kerim Okuma Etkinliği:

Namaz öncesi ve sonrasında gerçekleşen etkinlikte, gençler Filistin için dua etti ve Kur’an-ı Kerim okudu. IGMG Genel Merkez Gençlik Başkanı Furkan Kahraman, bu birlikteliği mübarek bir mekanda gerçekleştirmenin anlamını vurguladı. Cenabıhakk’ın toplanışlarını cennet toplanışına çevirmesini temenni etti.

İsrail’in Gazze’deki Soykırımına Karşı Çıkış:

Etkinlikte yapılan konuşmada, Furkan Kahraman, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği soykırıma dikkat çekti. Kahraman, Cenabıhakk’a, Gazze’deki kardeşlerin sıkıntılarının bir an önce son bulması için dua etti. Avrupa’da yaşayan gençlerin imanla yetişmeleri gerektiğini belirtti.

Dualar, Bir Araya Gelmek ve Yardımlaşmanın Anlamı:

Yapılan konuşmada, Furkan Kahraman, doğruluk ve adaletin hakim olması için çaba sarf etme çağrısı yaptı. Gençlerin, Gazze’deki kardeşlerinin yaşadığı sıkıntılardan etkilenerek bir araya gelmeleri, dualarını birleştirmeleri ve yardımlaşmaları, İslami değerleri güçlendirmek adına anlamlı bir adım olarak değerlendirdi.

Avrupa’daki Gençlerin Sorumlulukları:

IGMG Genel Merkez Gençlik Başkanı, Avrupa’da yaşayan gençlerin, İslam’ı daha iyi anlamaları ve bu değerleri yaşamaları gerektiğine vurgu yaparak, Filistin’deki kardeşlere yardım etme sorumluluklarını da hatırlattı. “Allah bizleri muvaffak kılsın. Ve bu kardeşlerimize yardım eli uzatmayı hepimize nasip eylesin” diyerek konuşmasını tamamladı.

HABER YORUM

Ey Peygamber! Eğer kullarım sana beni sorarlarsa, şunu iyi bilsinler ki, ben insana şah damarından daha yakınım. O hâlde, hiçbir aracıya başvurmadan, doğrudan bana yalvarıp benden istesinler. Çünkü ben, bana dua edip yalvaranın yakarışına cevap veririm. Kullarımın dualarını işitir, değerlendirir ve uygun görürsem gerçekleştiririm. Fakat kendisi için faydalı olduğunu düşünerek benden istediği şey aslında zararlıysa, o zaman o arzusunu gerçekleştirmez, ama yine de duasının mükâfatını ona mutlaka veririm.

Öyleyse, onlar da benim çağrıma uyup bana ve gönderdiğim kitaplara iman etsinler ki, böylelikle dünyada doğruluk ve olgunluğa, âhirette ebedî saadete ulaşabilsinler. (Bakara 186)

Başlı başına bir ibadet olan dua, kulun acziyetini itiraf ederek Rabb’inin huzurunda boyun eğmesidir. Ve tüm benliğiyle O’nu zikretmesidir. Bunun için, “Allah benim durumumu ve ne isteyeceğimi zaten biliyor.” diyerek duadan uzak kalınmamalıdır. Zira Allah, kullarına vereceği nimetleri muayyen sebep ve şartlara bağlamıştır. Bilgi sahibi olmak için çalışıp öğrenmeyi, ürün elde etmek için ekip biçmeyi, cennete girebilmek için inanıp iyi işler yapmayı vesile kıldığı gibi, birtakım hayırları elde etmek için kendisine dua etmeyi sebep ve vesile kılmıştır. Öyleyse, ibadetlerin özü olan duadan gâfil kalınmamalı. O’na el açıp yalvarmalı, istenilen her şey yalnızca O’ndan istenmelidir. Fakat bütün bunları yaparken de gereksiz yükümlülükler icat ederek hayatı çekilmez hâle getirmekten kaçınmalıdır

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.