islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4380
EURO
34,8077
ALTIN
2.433,16
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

“Özgür Filistin” Sloganı Almanya’da Mahkum Edildi

“Özgür Filistin” Sloganı Almanya’da Mahkum Edildi
16 Nisan 2024 14:00
A+
A-

“Özgür Filistin” Sloganı, Almanya’da Mahkum Edildi:

İsrail Vahşeti Karşısında Dayanışma Ceza Aldı

Almanya‘da hükümet İsrail’e karşı düzenlenen Filistin’e destek gösterisinde bir protestocuyu tutukladı. “Özgür Filistin” sloganı atan bir eylemci, Alman Ceza Kanunu’nun “suça teşvik ve suça göz yumma” maddesi uyarınca mahkum edildi. Duisburg bölge mahkemesinde görülen duruşmada, mahkeme eylemciye 900 Avro para cezası verdi. Mahkeme, sloganların Hamas tarafından icat edilmediğini ve tüm Filistinli örgütler tarafından kullanıldığını belirtti. Eylemci savunmasında, her türlü direnişin meşru olduğunu ve Federal İçişleri Bakanlığı’nın yasaklama kararının hukuksuz olduğunu söyledi. Ancak hakim, eylemciyi suçlu buldu ve para cezasına çarptırdı.

Almanya’da İsrail’in Gazze’ye yönelik vahşi saldırılarına karşı yapılan “Özgür Filistin” çağrısı, mahkumiyetle bitti. İlk duruşma, Duisburg bölge mahkemesinde gerçekleşti. Mahkeme, Filistin’e destek gösterisi sırasında belirli sloganların atılması suçlamasıyla bir eylemciyi yargıladı. Eylemciye, Almanya Ceza Kanunu’nun 140. Maddesi uyarınca “suça teşvik ve suça göz yumma” suçlamasıyla mahkeme 900 Avro para cezası verdi.

Olay, 7 Ekim’de Duisburg’da gerçekleşen bir eylemde meydana geldi. Gösteriye katılan Leon Wystrychowski, “Duisburg’dan Gazze’ye Haydi İntifada” ve “Nehirden denize Filistin özgür olacak” sloganlarını attırdı. Mahkeme, sloganların Hamas tarafından icat edilmediğini ve tüm Filistinli örgütler tarafından kullanıldığını belirtti.

Duruşma sırasında, Wystrychowski savunmasında “askeri olanlar da dahil olmak üzere her türlü direnişin meşru olduğunu” vurguladı ve Federal İçişleri Bakanlığı’nın yasaklama kararının hukuksuz olduğunu söyledi. Ancak hakim, Wystrychowski’yi suçlu buldu ve 900 Avro para cezasına çarptırdı.

Wystrychowski’nin savunması, federal hükümeti İsrail’e silah tedarikini durdurmaya çağıran 600 federal çalışanın açık mektubunu da içeriyordu. Sanık, “Federal hükümet haklı olarak yargılanıyor. Ama beni haksız olarak yargılıyorsunuz” diyerek sözlerini noktaladı.

HABER YORUM

Bu olay bizlere, Almanya’da Filistin’e destek gösterilerinin nasıl karalandığını ve insanların İsrail’in Filistin halkına yönelik vahşi eylemlerini protesto etmek için nasıl engellendiğini gösteriyor.

Bilindiği gibi  Almanya, 2. Dünya savaşı sırasında 6 Milyon Yahudi’yi katletti. Bu olayın arkasında da Siyonist parmağının olduğu yıllar sonra ortaya çıktı. Zira, Filistin topraklarında Yahudi devletinin kurulabilmesi için Yahudi nüfusuna ihtiyaç vardı ama bu topraklara Yahudi göçü bir türlü sağlanamıyordu. Avrupa’da rahat olan Yahudiler, Filistin’e göç etmek istemiyor ve direniyorlardı. Holokosttan sonra 800 bin Yahudi Filistin’e göç ederek böylelikle 1948 yılında İsrail Devletini kurdu.

Bu olayı tersten okuduğumuz zaman, Almanya’nın ve diğer AB ülkelerinin,  İsrail’i protesto eylemlerine karşı çıkmasını anlayabiliriz. Ve bunu bir diyet borcunu ödeme olarak görebiliriz.

Bütün bu olaylardan bizim çıkaracağımız sonuç ise, “Zulüm ile abad olunmaz”. Ve zulmedenler gün gelir bütün bu olanların hesabını verir. Bu hesabı, hem dünya hem de ahiret hayatında verir. Zulmedenlerin, aslında kendilerine zulmettiklerini yüce rabbimiz bizlere şöylece ifade ediyor:

“Bulutları üzerinize gölge kıldık ve size kudret helvası ve bıldırcın indirdik. Size rızık olarak verdiklerimizin temizinden yiyin (dedik). Onlar Bize zulmetmediler, ancak kendi nefislerine zulmettiler.” (Bakara Suresi 57)

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM