islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5696
EURO
34,9359
ALTIN
2.426,73
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

PAKİSTAN ESKİ BAŞBAKANI TERÖRLE SUÇLANIYOR! HALK, KAPISINDA

PAKİSTAN ESKİ BAŞBAKANI TERÖRLE SUÇLANIYOR! HALK, KAPISINDA
25 Ağustos 2022 09:00
A+
A-

Pakistan polisi, eski Pakistan Başbakanı İmran Khan’ı terörle mücadele yasalarıyla suçladı.

Khan ile ilgili soruşturma, polisin ve yargının, yakın yardımcısını gözaltına alması ve işkence yapmakla suçlanmasının hemen ardından gerçekleşti.

Eski Pakistan liderinin destekçileri evinin önünde toplanıp tutuklanırsa başkenti “ele geçireceklerine” dair söz verdikçe ülkede gerginlik tırmandı.

Khan, Nisan ayında iktidardan indirilmesinden bu yana ülkedeki hakim hükümeti ve orduyu açık sözlü bir şekilde eleştirdi.

Daha sonra bir politikacıya dönüşen kriket oyuncusunun, ayaklanma suçlamasıyla gözaltına alınan yakın yardımcısına ilgili yetkililer tarafından işkence yapıldığı şeklindeki suçlamanın ardından polis, onunla ilgili soruşturma başlattı.

Cumartesi günü halka açık bir konuşmada Khan, İslamabad’ın polis şefini ve partideki meslektaşının tutuklanmasında davadan sorumlu olan yargıcı, birtakım kötü muameleler olarak nitelendirdiği şeylerden dolayı kınadı.

Mektupta, doğrudan kentin polis şefi ve yargıcına atıfta bulunarak, “Hazırlıklı olmalısınız, çünkü size karşı harekete geçeceğiz” dedi.

Polis müfettişleri, Khan’ın devlet görevlilerine karşı tehditler savurarak ülkenin terörle mücadele yasasını ihlal etmiş sayıldığını söylüyor.

Eski başbakanın yüzlerce destekçisi, soruşturmasının yayılması üzerine İslamabad’daki evinin önünde toplandı. Destekçiler, polisin Khan’ı tutuklamaya çalışması halinde başkentin “kontrolünü ele geçireceklerine” dair tehditte bulundular.

Olay yerinde bulunan polis burada bulunan destekçilerine, eski lideri tutuklamak için değil, kanunları ve asayişi korumak için orada olduklarını söyledi.

Khan, Nisan ayında aldığı güvensizlik oyu ile iktidardan düşmüştü. Bu soruşturma da Pakistan hükümeti ile Khan arasındaki gerilimin arttığı bir zamanda gerçekleşti.

O zamandan beri, eski lider tüm ülkeyi gezdi ve yeni seçimler çağrısında bulunarak, hem hükümeti hem orduyu son derece eleştiren bir dizi hararetli konuşmalar gerçekleştirdi.

Cumartesi günü, Pakistan medya düzenlemesinden sorumlu bir heyet, Khan’ı devlet kurumlarına karşı nefret söylemi yapmakla suçlayarak TV kanallarının Khan’ın konuşmalarını yayınlamasının yasaklanacağını duyurdu.

Eski lider, hükümetin kendisini sansürlemeye çalıştığını iddia ediyor. Pazar günü de Ravalpindi kentinde gerçekleştirdiği siyasi bir mitingde kendisine uygulanan yasağı eleştirdi.

Destekçilerine, “İmran Ha’ın işlediği suç nedir? Hırsızlardan oluşan bu çeteye boyun eğmeyeceğim” dedi.

Khan daha sonra da, insanların kendisini canlı olarak dinlemesini engellemek amacıyla konuşmasının ortasında hükümet tarafından YouTube’a erişiminin engellendiğini söyledi.

Bu yılın başlarında gerçekleştirilen güven oylamasıyla iktidardan düşmesine rağmen, İmran Khan birçok Pakistanlı seçmenin desteğinin devam edeceğine dair umut etmeye devam ediyor.

Kendi partisi Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), geçen ay Pencap’taki önemli bir eyalet konseyinin kontrolünü ele geçirerek rakiplerini şaşkına çevirdi.

Temmuz ara seçimlerindeki zaferi birçok kişi tarafından Khan’ın sandıklarda devam eden popülaritesinin bir işareti ve istediği erken seçimler yapılırsa ne olacağına dair bir tahmin olarak görüldü.

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.