islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5788
EURO
35,0430
ALTIN
2.459,26
BIST
9.830,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Pakistan sınırlarındaki çatışmalarda 6 ölü 12 yaralı

Pakistan sınırlarındaki çatışmalarda 6 ölü 12 yaralı

Mirat Haber Ajansı

Pakistan ordusu, Afganistan sınırı yakınındaki bir baskın sırasında bir askerin ve dört asi savaşçının öldürüldüğünü söyledi. Ordu, Pazar günü Hayber Pahtunhva eyaletindeki Kuzey Veziristan’ın Spinvam bölgesinde düzenlenen baskında iki askerin de yaralandığını söyledi. Kuzey Veziristan, ordunun çeşitli operasyonların ardından dağlık bölgeyi savaşçılardan temizlediğini söylediği 2017 yılına kadar yerli ve yabancı isyancılar için bir karargah olarak hizmet etti. Bölge, çoğunlukla güvenlik güçlerini hedef alan saldırılara tanık oluyor. Bu tür olaylar Pakistan Taliban’ın yeniden toplanacağı korkusunu artırdı.

Ayrı bir gelişmede, Keşmir’in tartışmalı Himalaya bölgesinde, Pakistanlı bir yetkili, Hindistan askerlerinin sınır ötesi ateş açmasının yedi yaşındaki bir kızı öldürdüğünü ve 10 köylüyü yaraladığını söyledi. Pakistan idaresindeki Keşmir’deki Kotli ilçesinin komiser yardımcısı Ömer Azam, Pakistan birliklerinin sınırın öte tarafına ateş açtığını söyledi. Hindistan’dan hemen bir yorum alınmadı. Çatışma, nükleer silahlı Güney Asya komşuları arasında artan gerilim bağlamında geldi. Bu ayın başlarında, Pakistan ve Hint birlikleri sınır boyunca ateş açtılar ve üç Hintli ve bir Pakistan askeri de dahil olmak üzere 12 kişi öldü ve her iki taraftan da en az 36 kişi yaralandı. Ölümler, son yıllarda bildirilen en yüksek ölüm oranları arasındaydı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.