islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4487
EURO
34,7895
ALTIN
2.446,57
BIST
9.940,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Pakistan’da terör: 8 ölüm, 15 yaralı

Pakistan’ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde güvenlik güçlerine düzenlenen iki ayrı saldırıda en az sekiz kişi öldü ve 15 kişi yaralandı.

Pakistan’da terör: 8 ölüm, 15 yaralı
Mirat Haber Ajansı

Pakistan’ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde güvenlik güçlerine düzenlenen iki ayrı saldırıda en az sekiz kişi öldü ve 15 kişi yaralandı. Ordu Salı günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, saldırıların eyalet başkenti Quetta yakınlarında ve Turbat kasabasında gerçekleştiğini söyledi. Ordu, ilk olayda Quetta’nın eteklerinde bulunan bir güvenlik güçlerinin kontrol noktasına silahlı kişilerce saldırı düzenlendiğini söyledi. Açıklamada, baskında en az dört saldırgan ve dört askerin öldürüldüğü, en az yedi saldırganın ve altı askerin de yaralandığı belirtildi. İkinci saldırıda, ülkenin en büyük şehri olan Karaçi’nin batısındaki Turbat’ta el yapımı bir patlayıcı bir milis kuvvetlerine ait bir aracı hedef aldı. Ordu, saldırıda iki askerin de yaralandığını bildirdi.

Ordu, saldırılardan “düşman unsurları” ve “düşman istihbarat teşkilatlarını” sorumlu tuttu. Belucistan, Pakistan’ın en büyük, en az nüfuslu ve en az gelişmiş eyaleti ve en az on yıldır Beluc isyancılarının silahlı ayrılıkçı kampanyasına sahne olmuştur. Bir açıklamada, ayrılıkçı Beluç Kurtuluş Ordusu, Turbat’taki saldırının sorumluluğunu üstlendi. Grubun sözcüsü Ciyand Beluc, gazetecilere e-postayla gönderilen bir bildiride, “Beluci Kurtuluş Ordusu, Beluci ulusal devletinin kuruluşuna kadar askeri faaliyetlerine devam edecek” dedi. Başbakan İmran Han, Salı günü eyalet başkenti Quetta‘nın kuzeydoğusundaki Ziyaret adlı kasabadaki tarihi yerleri gezecekti. Pazartesi günü de ülkenin genelkurmay başkanı General Kamer Cavid Becve, Pakistan ordusunun Komuta ve Kurmay Koleji töreninde yapacağı konuşma için Quetta’yı ziyaret etmişti.

ETİKETLER: Terör Saldırısı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.