islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Pakistan’ın Peşaver Kentinde Camiye Düzenlenen Bombalı Saldırıda Onlarca Kişi Öldü

Pakistan’ın Peşaver Kentinde Camiye Düzenlenen Bombalı Saldırıda Onlarca Kişi Öldü
31 Ocak 2023 09:45
A+
A-

Peşaver’de eyalet polis merkezi içindeki bir camide meydana gelen patlamada en az 32 kişi öldü, 150 kişi de yaralandı.

Pakistan’ın kuzeybatısındaki Peşaver kentinde bir caminin içinde meydana gelen patlamada en az 32 kişi öldü, yaklaşık 150 kişi de yaralandı. Bir hükümet yetkilisi, ölenlerin çoğunun öğle namazı için toplanan polis memurları olduğunu da sözlerine ekledi.

Peşaver polis şefi Ijaz Khan Pazartesi günü yaptığı açıklamada, caminin eyalet polis teşkilatının karargâhı ve terörle mücadele departmanını içeren bir yerleşke içinde yer aldığını söyledi.

Canlı bomba saldırısı olasılığının göz ardı edilemeyeceğini söyleyen yetkili, caminin içinde patlayıcı izlerine rastlandığını da sözlerine ekledi.

İbadet edenlerle dolup taşan camideki patlamanın sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Bina, şehrin oldukça güçlendirilmiş bir bölgesinde yer almaktadır. Polis yetkilisi Sikandar Khan, içeride en az 260 kişinin bulunduğunu söyledi.

“Binanın bir kısmı çöktü ve altında çok sayıda kişinin olduğu tahmin ediliyor” dedi.

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.