islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5592
EURO
34,9748
ALTIN
2.448,66
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Papa Konuşa Dursun… Halâl Cinsellikten Çekilmenin Sonu Eşcinselliktir

Papa Konuşa Dursun… Halâl Cinsellikten Çekilmenin Sonu Eşcinselliktir

 

Papa Francis, eşcinsel rahip ve rahibelerin din görevlisi pozisyonundan ayrılmalarının kendileri için çok daha iyi olacağını belirtti. }

Faiz, Zina ve Eşcinsellik Bütün Kutsal Kitaplarda Haram Kılınmıştır

İslâm Dini bütün peygamberlerin ve İlahî Kitaplar’ın ortak tebliğidir. Hz. Muhammed bu dinin son ve evrensel kılınan peygamberidir. Onun insanlığa tebliğ ettiği Kur’ân da son İlahi Kitap’tır.

Birer İslâm Peygamberi olan Hz.Musa ve İsa gibi diğer bütün peygamberler de kendilerine ortak metin olarak vahyedilen el-Kitab’ı tebliğ etmişlerdir. Kur’ân’ın da içerdiği bu ortak metinde mesela faiz gibi zina ve eşcinsellik de haram kılınmıştır.

Eşcinsellik İnsan Doğasının da Yerdiği Cinsel Sapmadır

Eşcinsellik insan doğasının da yerdiği ilahi haramdır. Allah insanları erkek ve kadın olarak yaratmış, onlara cinsel organlar ve tatmin edilmek ihtiyacı duyulan cinsel duygular vermiştir. İnsanlığın devamı da üreme kanuna bağlanmıştır. Bu sebeple bütün peygamberler meşru birliktelik yolu olan evliliği öğütlemiş/emretmiştir. Yetişkin insan doğasıyla çelişen mazeretsiz bekârlık da yerilmiştir.

İnsan cinsellik konusunda zayıf yaratılışlıdır. Sağlıklı ve cinsel arzulu kişiler olan rahip ve rahibeleri cinsel hayattan çekilmeye mahkum ederseniz zinaya veya eşcinselliğe yol açmış olursunuz.  Böyle de oldu. Kilise rahip ve rahibeleri cinsel pisliklere bulaştılar.

Zina ve eşcinsellik -selam üzerlerine olsun- Musa ve İsa tebliğlerinde de haramdı. Evlilik de meşru ve olması gerekendi.

Hz.İsa Babasız Doğduğu İçin Olacak

Hz. İsa’nın İncil’le duyurduğu ilahî emirleri ve yasakları tahrif edenler onun bakire Hz.Meryem’in oğlu olarak doğuşundan hareketle olacak Allah’ın rızasını kazanmak amacıyla hayattan ve cinsellikten çekilme anlamına Ruhbanlığı uydurdular. Ama uydurdukları ruhbanlığı da kendileri çiğnediler. İnsan doğasıyla çatışmaya kalkmanın sonu böylesi karanlık olur.

Kur’ân bize bu konuyu şöylece açıklıyor:

ثُمَّ قَفَّيْنَا عَلٰٓى اٰثَارِهِمْ بِرُسُلِنَا وَقَفَّيْنَا بِع۪يسَى ابْنِ مَرْيَمَ وَاٰتَيْنَاهُ الْاِنْج۪يلَ وَجَعَلْنَا ف۪ي قُلُوبِ الَّذ۪ينَ اتَّبَعُوهُ رَأْفَةً وَرَحْمَةًۜ وَرَهْبَانِيَّةًۨ ابْتَدَعُوهَا مَا كَتَبْنَاهَا عَلَيْهِمْ اِلَّا ابْتِغَٓاءَ رِضْوَانِ اللّٰهِ فَمَا رَعَوْهَا حَقَّ رِعَايَـتِهَاۚ فَاٰتَيْنَا الَّذ۪ينَ اٰمَنُوا مِنْهُمْ اَجْرَهُمْۚ وَكَث۪يرٌ مِنْهُمْ فَاسِقُونَ

“ Ve sonra onların ardından, öteki elçilerimizi gönderdik ve zaman içinde arkalarından kendisine İncil verdiğimiz, Meryem oğlu İsa’yı gönderdik, O’na sadık bir şekilde uyanların kalplerine, şefkat ve merhamet yerleştirdik. Uydurdukları ruhbanlığa gelince, onu biz onlara gerekli kılmamıştık. Yalnız Allah’ın rızasını kazanmak için, O’nu kendileri uydurdular. Fakat ona da gereği gibi uymadılar. Biz de onlardan iman edenlere mükafatlarını verdik. Fakat onların da bir çoğu yoldan çıkmışlardı.” (Hadîd 27)

Papalar Eşcinsellerin Nikâhlarını da Takdis Edebilir

Hıristiyanlık Evrensel olan  İslâm’dan sapma batıl bir koldur. İsrail oğullarına gönderilmiş bir peygamber olan Hz.İsa’nın peygamberliği ve tebliği olan İncil’in hükümleri Rabbimiz tarafından yürürlükten kaldırılmıştır.

İslâm’ın son ve tamamlanmış şekli olan Hz.Muhammed’in elçiliğine ve  tebliğ ettiği  Kur’ân’ın ahkâmına  dönülmedikçe bu günkü Papa veya gelecekteki Papalar eşcinsel rahip ve rahibelerin kiliselerde kıyacakları  eşcinsel nikâhları da takdis edebilirler.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.