islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Esed’in İsyankar Kuzeni Rejimi Beslediğini İtiraf Etti

Esed’in İsyankar Kuzeni Rejimi Beslediğini İtiraf Etti

Mirat Haber Ajansı

Tanınmış Suriyeli işadamı Rami Mahluf, dün Cumhurbaşkanı Beşar Esed rejiminin rejimle olan anlaşmazlığının yeni bir şekilde ele alınmasında uluslararası yaptırımlardan kaçınmasına yardımcı olmak için bir dizi off-shore  (denizaşırı) şirketler ağı kurduğunu açıkladı. Mahluf, Suriye diktatörünün kuzeni ve geçen yılın sonuna kadar rejiminin en sadık ve güçlü işadamlarından biriydi. Ülkenin en zengin insanı olarak Esed’e kafa tutunca gözden düştü ve geçen yıl Esed tarafından hedef alındı. Suriye içinde ev hapsinde tutulurken, rejimin servetini teslim etme ve iş imparatorluğundan istifa etme taleplerine uymayı reddetti. Ancak dün yeni bir Facebook gönderisinde bir adım daha ileri gitti ve rejimi yıllar içinde finanse etmek için paravan şirketleri kullandığını ilan etti.

Fonları zimmetine geçirmek için suçlamalara cevaben aslında bunun yerine yurtdışındaki rejimin bilgisi dahilinde hesaplara aktardığını söyledi. Güvenlik güçlerinden bu haksız iddiaları durdurmasını ve şirketlerinden biri olan Cham Holding’in imzaladığı sözleşmeleri iyi okumasını istedi. Bu şirketlerin rolünün ve amacının Cham Holding üzerindeki yaptırımları atlatmak olduğunu vurguladı. Mahluf’un 15 yıl önce 70 yatırımcı ile kurduğu bu şirket, sermayesi açısından en büyük Suriye şirketi oldu ve ülkeye yönelik önemli emlak yatırımlarında tekel oldu. Rejim geçtiğimiz yılın sonunda varlıklarını dondursa da, Mahluf’la olan kan davası Mayıs ayında ona seyahat yasağı getirdiğinde ve telekomünikasyon şirketi Syriatel’in dizginlerini devretme talebinde bulunduğunda ortaya döküldü. O zamandan beri Mahluf, Facebook hesabında Esed’i uzlaşmaya çağıran, haksız vergilerden şikayet eden ve rejimin şirket personeli ve çalışanlarını tutuklamasına karşı videolar yayınlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.