islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3778
EURO
34,7209
ALTIN
2.427,46
BIST
9.985,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

PARANIN VE MALLARIN DEĞERLERİYLE OYNAYAN ZALİMLERİN ALLAH CEZASINI VERSİN

PARANIN VE MALLARIN DEĞERLERİYLE OYNAYAN ZALİMLERİN ALLAH CEZASINI VERSİN
30 Kasım 2021 14:01
A+
A-

Rabbimizin lütfuyla uzun yıllar içinde edindiğimiz, az da olsa değerlendirilecek bir miktar birikimimiz vardı. Devletimiz ve özel sektörümüzün  dövizle borçlanmasından ve de dış düşmanlarımızın ekonomik entrikalarından kaynaklanan döviz depremi bağıra bağıra geldi. Bir finans kurumu ile bağlantılı olmamıza ve uyarı almamıza rağmen dövize yönelmedik.  Hayatım boyunca topluma zulmederek kazanmaktan şiddetle kaçındığım için üzülür gibi olduysam de fazlaca etkilenmedim. Rabbim tarafından dövize yönelmekten korunduğum için de  Ona  hamd ettim.

Rabbimizin Buyruğu ve Hz. Şuayb’la Uyarısı

Yüce Rabbimiz Kur’ân’ında malları aramızda para-ihale oyunları, faiz, rüşvet, karaborsa, işçiyi ve işvereni sömürü ve fuhuş-içki endüstrisi gibi batıl yollarla yememizi şöylece yasaklıyor:

Ey inananlar, aranızda, mallarınızı batıl yollarla haksız yere yemeyin, ancak karşılıklı bir uzlaşmayla yapılan meşru alışverişle yiyebilirsiniz. Sakın ha (batıl yollara girerek) canlarınıza kıymayın. Şüphe yok ki Allah, size pek merhametlidir.

 Ve kim haddini aşarak zulmedip malları batıl yollarla yemeye ve canlara kıymaya kalkışırsa onu ateşe sokarız ve bu, Allah’a pek kolaydır.” (Nisa 4/29-30)

Paraların /Malların Değerlerini Düşürmek

Bir de Şuayb peygamberimizin diliyle uyarılıyoruz. Rabbimiz insanların paraları ve mallarının değerlerinin düşürülmesini yasaklayarak şöyle buyurur:

Medyen’e de kardeşleri Şuayb’ı gönderdik. O da onlara şöylece öğüt verdi : Ey kavmim! Allah’a ibadet edin, sizin ondan başka tanrınız yoktur. Size Rabbinizden görev yükleyici açık belgeler gelmiştir; artık ölçüyü, tartıyı tam yapın, insanların mallarını değersizleştirmeyin. Dengelerin kurulmasından sonra yeryüzünde bozgunculuk yapmayın. Eğer inananlar iseniz bu emirleri ve yasakları uygulamanız sizin için pek hayırlıdır. “ (Araf 7/85)

İnsanlarını paralarının /mallarının değerlerinin düşürülmesi ve alıcı güçlerinin zaafa uğratılması, İslam’a inananların kaçınması gereken ağır bir zulümdür.

Yukarıda açıklanan Kur’ânî ölçüler ışığında bakıldığında, bazı gelişmeleri fırsat bilip dövize yönelerek kazananlar gerçekten kazandılar mı? Şeklen kazandılar ama topluma zulmettikleri için yıkıcı profesyonel oyuncuların manen kaybettikleri söylenebilir? En doğrusunu Allah bilir.

Ben dövize yönelmediğim için mutluyum ama muhteris  profesyonel oyuncular dışındaki halk kesimi  dövize yöneldiği için mazur görülebilir.

Zarar Vermek ve Zarar Görmekten Korunmak

İslamî bir düzen içinde yaşamıyoruz. Mümin insanlar zarar vermekten korunmak gibi  gibi zarara uğratılmaktan da korunmakla yükümlüdür. Paranın/ malın korunması, uğrunda can bile verilebilir bir cihaddır. Peygamberimiz, “ Malının korumaya çalışırken öldürülen kişi şehiddir,” buyurur.  Bu sebeple kişinin malını korurken  öldürülmesi şehitlik ve Cennete girme sebebidir.

Ülkemizi koruyalım, milletimizi ve ekonomik refahımızı düşünelim de kişisel menfaatlerimizi de mudarebe sistemi, altın, gayr-ı menkul ve helâl hisse senedi alımı gibi yollarla koruyalım. Böylece gavur menşeli veya gavurlaşan ekonomik sistemimizden kaynaklı Döviz depremlerinin yıkımına uğramayalım. Aslında korunmamamız gerekenin kanımızı emen sistemimiz olduğunu bilelim,

Burada sormadan edemiyoruz: faiz indirme kararını alan hükümetin, kararını Merkez Bankası aracılığıyla  açıklamadan, oluşabilecek döviz depremi konusunda halka uyarıda bulunması ve yıkıcı profesynel oyuncuları manen tehdit ederek engellemesi gerekmez miydi

Hulasa

Hiçbir alanda İslam’sızlığın belası bitmez. Materyalist eğitim ve borca dayalı para sistemi ve faize dayalı ekonomik düzenin belaları ise hiç bitmez. Bunlara, bir taraftan doğrudan ve dolaylı aşırı vergi zulmü ve diğer taraftan asgari ücret sefaleti ilave edilirse, hiç mi hiç bitmez.

Zalim kişi, kurum ve devletlere karşı Rabbimiz yardımcımız olsun. “Bir bela bin nasihatten daha etkilidir” demişler, dileriz bu döviz depremi Hak düzene dönüş bilincimizi artırma, İslami ölçülere göre kendi paramızı üretme vesilesi olur.

Ali Rıza Demircan

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.