islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5838
EURO
34,7766
ALTIN
2.511,56
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Paşayeva: Ermeniler Azeri Enerji Altyapısını Hedefledi

Paşayeva: Ermeniler Azeri Enerji Altyapısını Hedefledi

Mirat Haber Ajansı

Azeri bir milletvekili Cuma günü yaptığı açıklamada, Ermeni birliklerinin kuzeybatı Azerbaycan’a yönelik sınır ötesi saldırı girişimlerinin Bakü ve Türkiye’nin ortak enerji ve ulaştırma projelerini hedeflediğini söyledi. Parlamento üyesi Ganira Paşayeva, Azerbaycan’ı Batı ile Gürcistan üzerinden birbirine bağlayan tek yolun ülkenin Tovuz ilçesinden geçtiğini söyledi. Tovuz bölgesinde, Ermeni güçleri geçen Pazar günü Azerbaycan’la ateşkesi ihlal ederek yüksek rütbeli subaylar ve bir sivil de dahil olmak üzere 12 Azeri askeri şehit etti. Ayrıca dört asker daha yaraladı. Ermeni ordusu kuzeybatı Tovuz sınır bölgesine doğru Azerbaycan mevzilerine topçu ateşiyle saldırmaya çalıştı. Ancak Azerbaycan ordusunun misillemesi ve ardından verilen kayıplardan sonra çekilmeye zorlandılar. Azerbaycan Ermenistan’ı “kışkırtıcı” eylemlerden sorumlu tuttu. Türkiye ağırlığını Bakü’den yana kullandı. Türkiye ayrıca Erivan’a, doğu komşusuna yönelik herhangi bir saldırıya karşı müdahale etmekten tereddüt etmeyeceği konusunda açık bir uyarı yaptı.

Ermeni ordusu 1991’den beri uluslararası alanda tanınan bir Azerbaycan bölgesi olan Yukarı Karabağ bölgesini yasadışı bir şekilde işgal etmişti. Uluslararası kısıtlama çağrılarına rağmen, Ermeni birlikleri Agdam ve Dündar Kuşçu köylerindeki yerleşim alanlarına da ateş açtı ve 76 yaşındaki bir Azerbaycanlı adam Ermenistan saldırılarından hayatını kaybetti. Paşayeva, Bakü’nün dünyadan ve uluslararası örgütlerden Ermenistan saldırılarına karşı “sert bir tepki” beklediğinin altını çizdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.