islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5010
EURO
34,5831
ALTIN
2.501,35
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Peki, Biz Niye Saldırıyoruz Yavrularımıza?

Peki, Biz Niye Saldırıyoruz Yavrularımıza?
13 Eylül 2022 12:03
A+
A-

Mehmed Göktaş’ın kaleme aldığı “Peki, biz niye saldırıyoruz yavrularımıza?” yazısını siz değerli okuyucularımıza sunuyoruz..

Küfür cephesinin tesettürlü kızlarımıza saldırılarının sebebini anlıyoruz, imam-hatipli çocuklarımıza, hafızlık tacı giyerek camilerde ve caddelerde boy gösteren yavrularımıza tahammülsüzlüklerini de anlamaya çalışıyoruz.

Fakat başta tesettürlü kızlarımız olmak üzere İslami eğitim almaya çalışan yavrularımıza Müslüman kimliğiyle insafsızca hücum edenlerimizi bir türlü anlamıyorum.

Önceki gün “Siz ey örtülere bürünen Müslüman bayanlar” başlığı altında yazdığım ve “Rabbiniz sizinle beraber, yanınızda yârınız, yardımcınız, dostunuzdur…” diye müjdelediğim, motive ettiğim yazıma tebessüm eden, abartılı ve gerçek dışı bulan kardeşlerimiz oldu.

Belki her şeyin en mükemmelini görmek istediğimiz için İslami eğitim alan öğrencilerimize haklı olarak birtakım eleştiriler getirilebilir. Kızlarımızın tesettürü tam olarak yerine getirmediklerine, ilim ve ameldeki eksiklerine, İslam’a tam olarak uymayan davranışlarına kızabiliriz.

Fakat bakıyoruz da bu insaf sınırlarını aşıyor, sanki yavrularımıza ve onların okullarına toptan bir savaş açma noktasına geliyoruz.

Birçok konuda olduğu gibi “öldük, bittik, tükendik” havasını yavrularımız üzerinden seslendiriyoruz. Müslümanlara yakışmayan çok acı bir şeydir bu. On binlerce, yüz binlerce öğrenci içerisinde birtakım çürüklerin olabileceğini, bir kısım firelerin olabileceğini unutmayalım ve tabii karşılayalım.

Ve şunu unutmayalım ki, başta hafızlık, Arapça, yabancı dil olmak üzere şu ana kadar görülmemiş başarılara imza atan okulların ve pansiyonların sayısı hızla artmaktadır.

Madem öyle, madem İslami eğitim veren okullar bu konuda hiç başarılı değil, bazılarının dillerinden düşürmediği gibi madem oralarda eğitim görenler de deist oluyor, ateist oluyor, bilmem ne oluyorlar… O halde küfür cephesi niçin kuduz gibi onların üzerine saldırıp duruyor?

Onlar bundan dolayı sevinmeli değiller mi, bununla teselli olmalı değiller mi, bu okullardan ve orada okuyan yavrularımızdan dolayı paniğe kapılmamalı değiller mi?

“Merak etmeyin yoldaşlar, korkmayın, tedirgin olmayın, onlar boşuna dindar gençlik yetiştirmek için uğraşıyorlar. Bu okullarda yetişen kız öğrenciler de erkek öğrenciler de çoğunlukla bizden oluyorlar…” demiyorlar.

Müslümanlar! Küfür cephesinin yoğun hücumu altındaki bu yavrularımıza karşı Allah için biraz insaflı olalım, yaptığımız hücumların küfür cephesinin hücumlarıyla birleşmesinin vebalinin ve hesabının çetin olacağını unutmayalım.

İslami eğitim veren okullarımızı, yurtlarımızı yetersiz görüyorsak; aileler, dernekler, vakıflar ve camialar olarak samimi ve iyi niyetle onlara dışardan ilave destekte bulunalım.

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.