islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

PELİN BATU OĞLUNA “RAFAEL” İSMİNİ VERDİ

PELİN BATU OĞLUNA “RAFAEL” İSMİNİ VERDİ
25 Ocak 2024 16:09
A+
A-

PELİN BATU OĞLUNA “RAFAEL” İSMİNİ VERDİ

Pelin Batu, oğluna “Rafael” ismini vererek gündeme geldi. Atatürk için, “olmasaydın adımız Yorgo olurdu” diyen Batu’nun, çocuğuna “Rafael” ismini koyması ise ayrıca tepkiyle karşılandı.

Pelin Batu, doğum sırasında yaşadığı zorluklara rağmen Rafael’in adını övgüyle anıyor. Nişantaşı’nda ailesiyle görülen Batu, kalça kemiği kırılmasına “Müsebbibi oğlum Rafael” diyerek hafif bir dille değindi ve iyileşme sürecinde olduğunu belirtti. Rafael, Batu’nun hayatında önemli bir dönüm noktası ve sevgi kaynağı olarak öne çıkıyor.

Pelin Batu’nun Rafael Kararı

Pelin Batu’nun, oğluna “Rafael” adını vermesi, bazı çevreler tarafından normal karşılanırken, bazı çevreler tarafından da tepkilere neden oldu.

HABER YORUM

Doğan çocuklara isim vermek, aslında dünyanın en önemli işlerinden biridir. Zira isim, bir insanın doğumundan ölümüne kadar geçen süreçte, o kimsenin kişiliğinin oluşmasında önemli bir rol oynar.  Ve hatta çocuklarımıza verdiğimiz isimler, ahiret hayatında da önemli bir yere sahip olacaktır. Peygamberimiz (sav) bu konuda şöyle buyurmaktadır:

‘Siz kıyamet gününde kendi isimleriniz ve babalarınızın isimleriyle çağırılacaksınız. Öyleyse çocuklarınıza güzel isimler koyunuz.’

Bu hadis-i şerif bizlere öğretmektedir ki insan, telaffuzu da anlamı da güzel olan isimlere layıktır. Nasıl bir insanın bedeni, izzet ve onuru saygın ise, kimliğini ifade eden ismi de saygındır ve de saygın olmalıdır.

“Hazreti Muhammed İslam inancıyla bağdaşmayan isimleri değiştirdi”

Bilindiği gibi peygamberimiz (sav) cahileye dönemi yaşanan bir zaman diliminde  peygamber olarak vazifelendirilmiştir. Hz. Muhammed (sav) İslam inancıyla bağdaşmayan, insan şerefine yakışmayan, şiddet ve nefret içeren isimleri değiştirmiştir.

Olmasaydı adımız Yorgo olurdu

Pelin Batu’yu medyadan gördüğümüz kadarıyla tanıyoruz. Arnavut olan Batu’nun Müslüman olduğu kanaatiyle de çocuğuna verdiği Rafael ismini yadırgadığımızı belirtmek istiyoruz.

Ancak burada değinmek istediğimiz önemli konu, Pelin Batu ve onun gibi düşünen Kemalistlerin, Atatürk’ün arkasına sığınmak için çokça tekrarladıkları “Olmasaydı adımız Yorgo olurdu” cümlesi. Eğer bu söyleminizde samimi idiyseniz, çocuğunuza neden “Rafael” ismini koydunuz? Yok samimi değilseniz, bu milleti neden böyle bir söylem ile kandırmaya kalktınız?

“Benim çocuğumun ismi değil mi? İstediğimi koyarım” diyorsanız, biz de deriz ki ; “Keşke çocuğunun ismini Yorgo koysaydın!”

 

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.