islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Pentagon Irak’tan çekilmesi için bir zaman çizelgesi olmadığını bildirdi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Iraklı mevkidaşı Fuad Hüseyin arasında kapalı devre televizyonda gerçekleşen üçüncü tur stratejik görüşmelerin ardından ABD Savunma Bakan Yardımcısı John Kirby, ABD savaş kuvvetlerinin Irak’tan çekilmesi için bir takvim olmadığını açıkladı.

Pentagon Irak’tan çekilmesi için bir zaman çizelgesi olmadığını bildirdi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Iraklı mevkidaşı Fuad Hüseyin arasında kapalı devre televizyonda gerçekleşen üçüncü tur stratejik görüşmelerin  ardından ABD Savunma Bakan Yardımcısı John Kirby, ABD savaş kuvvetlerinin Irak’tan çekilmesi için bir takvim olmadığını açıkladı.

Mirat Haber Ajansı

Halkla İlişkilerden Sorumlu Savunma Bakanı Asistanı John Kirby, Bağdat’la ABD savaş kuvvetlerinin Irak’tan çekilmesi için bir takvimle ilgili herhangi bir anlaşma olmadığını açıkladı. Kirby’nin sözleri, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Iraklı mevkidaşı Fuad Hüseyin arasında kapalı devre televizyonda gerçekleşen üçüncü tur stratejik görüşmelerin sona ermesinin ardından Çarşamba günü yayınlanan ve askerlerin tahliye sürecinin devam etmesi konusunda tartışmalar bağlamında geldi. Kirby, günlük basın toplantısında, Irak’taki ABD muharebe güçlerinin çekilme sürecinin devamına ilişkin ortak açıklamada dile getirilenlerin aslında tahliyenin başlayacağı anlamına gelmediğini belirtti. Askerlerin nihai olarak geri çekilmesiyle ilgili olarak iki tarafça ek teknik görüşmeler yapılmasına karar verildiğini söyledi.

“Gitmezsek ne yaparsın?”

Kirby, Irak’taki ABD askeri varlığının Bağdat’ın daveti ve onayıyla geldiğine dikkat çekerek, DAEŞ’e karşı başlatılan misyonun Amerikan askerlerinin kalıcı olarak konuşlandırılmasını gerektirmediğini ve ABD yönetiminin uzun zaman önce bir gün geri çekileceğini söyledi. askerler. Bir Pentagon sözcüsü, iki taraf arasında ülkedeki ABD varlığının önemi konusunda bir anlaşma olduğunu iddia etti. Açıklamanın aslında ABD’nin Irak’la ortaklığının ve DAEŞ’e karşı devam eden misyonunun önemini vurguladığını söyledi. Kirby, iki tarafın askerlerin kesin olarak geri çekilme tarihi konusunda henüz bir anlaşmaya varmadığını kaydetti.

Washington, sözde DAEŞ ile mücadele için uluslararası bir koalisyona liderlik ediyor. Koalisyon Irak’ta 2.500 ABD’li savaşçı dahil olmak üzere yaklaşık 3.000 asker konuşlandırdı. İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani’nin katledilmesi ardından Irak Parlamentosu, 5 Ocak 2020’de ABD askerleri de dahil olmak üzere yabancı güçlerin ülkeden tahliyesi çağrısında bulunan bir kararı kabul etti. Süleymani ile birlikte Irak Halk Seferberlik Güçleri (PMF) başkan yardımcısı ve İran destekli Kata’ib Hizbullah milisleri Ebu Mehdi el-Muhandis komutanı da dahil olmak üzere beş Irak vatandaşı ve diğer dört İran vatandaşı öldürülmüş, bu halkta infiale yol açmıştı.

ETİKETLER: Pentagon
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.