islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5084
EURO
34,8143
ALTIN
2.487,04
BIST
9.551,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

Peru Sinopharm COVID-19 aşı denemesini askıya aldı

Peru Sinopharm COVID-19 aşı denemesini askıya aldı
Mirat Haber Ajansı

Peru hükümeti cumartesi günü yaptığı açıklamada, Peru’da, Çinli Sinopharm tarafından gerçekleştirilen COVID-19 aşısı denemelerini, gönüllülerden birinde meydana gelen ciddi olumsuz semptomlar nedeniyle askıya aldığını söyledi. Sağlık bakanlığı, olayın aşıyla ilgili olup olmadığını veya başka bir açıklamasının olup olmadığını belirlemek için konunun soruşturma altında olduğunu söyledi. Klinik araştırmalarını geçici olarak askıya alma kararı, klinik araştırmalarla ilgili yönetmeliklerde öngörülen bir güvenlik önlemidir. Sağlık bakanlığının yaptığı açıklamada, araştırma deneklerinin sağlığını korumak için protokollerin uygulandığı belirtildi.

Çalışmaya katılan Cayetano Heredia Üniversitesi’nde baş araştırmacı olan Alman Malaga, bir gönüllünün diğer semptomların yanı sıra bacaklarında güç azalması yaşadığını söyledi. Peru’da yaklaşık 12.000 gönüllüyle denemelerini yürüten Sinopharm Group Co Ltd, önümüzdeki birkaç gün içinde denemelerin ilk aşamasını tamamlamak üzereydi. Peru’da şu ana kadar koronavirüs salgınından yaklaşık 36.544 kişi öldü. Sinopharm olarak bilinen China National Pharmaceutical Group Corp. (CNPGC), Çin devletine ait bir kuruluş. BBIBP-CorV, Sinopharm’ın Pekin ve Wuhan yan kuruluşları tarafından geliştirilen iki COVID-19 aşısından biridir. Sinopharm Aralık 2020 itibariyle, Arjantin, Bahreyn, Mısır, Ürdün, Fas, Pakistan, Peru ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde Faz III denemelerinde bulunuyor. 9 Aralık’ta BAE, Faz III denemelerinin ara analizinin BBIBP-CorV’nin COVID-19 enfeksiyonuna karşı %86 başarıya sahip olduğunu göstermesinin ardından, BBICP-CorV’nin resmi kaydını açıkladı. Sinopharm’ın BIBP-CorV aşısı, gelişmekte olan dünyanın büyük bölümlerini aşılamak için uygun bir seçenek haline gelebilir. BNT162b2 ve MRNA-1273 gibi mRNA aşıları % 90 daha yüksek etkinlik gösterirken, bunlar derin dondurma tesisleri ve kamyonlara ihtiyaç duyduklarından dağıtım zorlukları ortaya çıkabilir. Fakat BIBP-CorV normal soğutulmuş sıcaklıklarda taşınabilir ve saklanabilir.

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Diğer Uzak Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/uzak-dogu/

Diğer Sağlık haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/saglik/

ETİKETLER: Peru
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.