islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

BM hakları uzmanları Dubai hükümdarının kızının serbest bırakılmasını talep ediyor

BM hakları uzmanları Dubai hükümdarının kızının serbest bırakılmasını talep ediyor
21 Nisan 2021 11:21
A+
A-

Dün BM uzmanları, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Dubai hükümdarının kızı hakkında bilgi vermesini ve onu serbest bırakmasını istedi.

Mirat Haber Ajansı

Dün BM uzmanları, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Dubai hükümdarının kızı hakkında bilgi vermesini ve onu serbest bırakmasını istedi. Çağrı, BBC’nin Prenses Latifa’nın kendisini bir villada rehine olarak tanımladığı bir videoyu yayınlamasından iki ay sonra geldi. BAE, 19 Şubat’ta, Sheikha Latifa’nın, Michelle Bachelet başkanlığındaki BM insan hakları ofisinin kaderi hakkında artan uluslararası endişeler arasında hayatta olduğuna dair kanıt istemesinin ardından evde bakıldığını açıkladı. Ortak açıklamada, uzmanların alıkonulduğu koşulların bağımsız olarak doğrulanması ve derhal serbest bırakılması çağrısında bulundular. BAE yetkilileri, medyanın yorum talebine hemen yanıt vermedi. Bachelet’in ofisinin bir sözcüsü, bu ayın başlarında Birleşik Arap Emirlikleri’nden Sheikha Latifa için istenen bir yaşam kanıtı almadığını vurguladı. Sözcü, üst düzey BM yetkililerinin Cenevre’deki BAE büyükelçisiyle Latifa hakkında bir toplantı istediğini ve bunun prensipte kabul edildiğini ifade etti.

2018’de Hindistan’da yakalandı

35 yaşındaki Latifa’nın kaderi ve aynı zamanda BAE başkan yardımcısı olan babası Şeyh Muhammed Bin Rashid Al-Maktoum ile fırtınalı ilişkisi, aile meselelerine yeni bir ışık tuttu. Sheikha Latifa Bint Mohammed Al-Maktoum, 2018’de bir insan hakları grubu tarafından çekilen ve Dubai’den kaçma girişimini anlattığı bir video yayınladığında uluslararası dikkatleri üzerine çekti. Özel kuvvetler tarafından yapılan bir operasyonun ardından Hindistan açıklarında yakalandı ve Dubai’ye geri götürüldü. O zamandan beri BM uzmanları, Emirlik hükümetine onun zorla kaçırılması ve kimseyle görüşülmeden gözaltına alınmasıyla ilgili endişelerini dile getirdiler. Devam eden iletişimsiz tutukluluğunun zararlı fiziksel ve psikolojik sonuçları olabileceğini ve zalimce, insanlık dışı veya aşağılayıcı muameleye yol açabileceğini bildirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.