islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4930
EURO
34,5426
ALTIN
2.497,80
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Pfizer İngiltere’de Coronavirüs aşısı nedeniyle yasal işlemden koruma sağladı

Pfizer İngiltere’de Coronavirüs aşısı nedeniyle yasal işlemden koruma sağladı

Mirat Haber Ajansı

İngiltere hükümeti, ilaç devi Pfizer’a dava açılmasını önleyen yasal bir kanun çıkardı. Bu eylem, koronavirüs aşısının önümüzdeki hafta kadar erken bir tarihte ülke genelinde yaygınlaştırılmasını sağlıyor. Sağlık ve Sosyal Bakım Departmanı, şirkete aşıyla ilgili herhangi bir sorun nedeniyle yasal işlemden muafiyet verildiğini doğruladı. Bakanlar da son haftalarda Pfizer gibi şirketlere yeni korumalar sağlamak için yasayı değiştirdiler. Herhangi bir komplikasyon durumunda hastalar tarafından dava edilmekten muafiyet verilir. Aşıyı sağlayan NHS personeli ve ilaç üreticileri de korunmaktadır.

editorweb360 - Noticias de Tecnología, Entretenimiento y Aplicaciones

Aşı, 16 yaşın üzerindeki herkesin kullanımına sunulacak, ancak onları ve bebeği nasıl etkileyebileceğine dair veri eksikliği nedeniyle hamile kadınlara sunulmayacaktır. Devam eden bir dava buna bakıyor. Pfizer / BioNTech aşısı, Salı günü İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu tarafından İngiltere’de yetkilendirildi. Pfizer’in İngiltere genel müdürü Ben Osborn Çarşamba günü gazetecilerle düzenlediği basın toplantısında şirketin neden bir tazminata ihtiyaç duyduğunu açıklamayı reddetti. Aşının klinik deneyiyle ilgili tüm verilerin ne zaman yayınlanacağı sorulduğunda şirket, bunun üzerinde hala çalışılmakta olduğunu söyledi. Bununla birlikte, İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu’nun (MHRA) genel müdürü, aşının güvenlik analizinde hiçbir masraftan çekinilmediğini söyledi. Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı, Pfizer için bir tazminatat davası açıldığını doğruladı ve hükümetin koronavirüs aşısını Aşı Hasarları Ödemeleri Yasası kapsamındaki aşılar listesine ekleyeceğini ekledi. Yasa, listelenen bir aşı nedeniyle kalıcı olarak sakat kalan veya zarar gören kişilere 120.000 £ (160.241 $) tutarında tek seferlik ödemeleri kapsıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.