islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

PKK/YPG’den Türk Karşıtı Korona Propagandası

PKK/YPG’den Türk Karşıtı Korona Propagandası

Mirat Haber Ajansı

PKK/YPG teröristleri, Suriye’nin kuzeyinde bulunan Barış Pınarı Harekatı bölgesinde su sıkıntısı nedeniyle Türkiye’ye karşı karanlık bir propaganda başlattı. Terör grubunun Türkiye’nin Suriye’nin Haseki eyaletindeki su kaynağını kestiğini, bölgede koronavirüs salgınını telvik ettiği çılgınca iddiaları karanlık bir propagandanın bir parçası.

Bağımsız yerel kaynaklar, Türkiye’nin aslında bölgede PKK terör grubu tarafından kullanılamaz hale getirilmiş olan Alluk su istasyonunu halkın rahatça kullanımına açabilmek için onardığını bildirmekte. Merkez Esed rejimi elektriğini kestiği için hizmet dışı kalmış kullanılamaz duruma geşmişti. Yapılan kesitilerle merkezi yeniden devreye sokup su ihtiaçlarını karşılanması hedeflenmekte ancak PKK bunu fırsat olarak kulanmakta.

Bölgedeki bir enerji dağıtım merkezi olan Mabruka Enerji Santrali’ne arz eksikliği nedeniyle bölgede elektrik sık sık kesiliyor. Haseki ve çevresindeki kırsal alanlarda düzgün su temini için günde en az 70 MW elektrik sağlanmasının gerekli olduğu, bunun da Barış Pınarı operasyonları çerçevesinde gerçekleşeceği vurgulandı.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.