islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

YAĞMURLARI SELLERE DÖNÜŞTÜREN YARATANA İSYANIMIZDIR

YAĞMURLARI SELLERE DÖNÜŞTÜREN YARATANA İSYANIMIZDIR
13 Eylül 2023 14:18
A+
A-

Odatv insan oğlunun çaresizliğini yansıtan bir başlık attı. Okuyalım:

“Sadece Libya değil 1 ayda 17 yıkıcı sel Doğa Haykırıyor

Gezegenimiz yardım çığlığı mı atıyor yoksa intikam mı alıyor? Tamamı insanoğlu diyemeyiz ama bu yaşanan sel felaketlerinde payımız oldukça büyük. Sadece Libya değil 1 ayda 17 yıkıcı sel yaşandı…”

DOĞAL VARLIKLAR İNSAN İÇİN YARATILMIŞTIR

Yüce Allah bütün yeryüzünü ve dağları, denizleri, ovaları, bitkileri, madenleri, hayvanları… ile bütün yeryüzü varlıklarını biz insanlar için yarattı ve yaşamları ve insanoğluna hizmetleri için gerekli bilgileri de onların varlıklarına kodladı.

Yeryüzü varlıkları gibi depremler, tsunamiler, hortumlar, heyelanlar, kasırgalar, ve yağmurlar da yaratılmış varlıklardır. Aldıkları ilahi emirleri uygularlar. Özgürce hareket edemezler.

Hulasa gezegenimiz yardım çığlığı atamaz, intikam da alamaz.

YAĞMURLARI RAHMETTİR, ONLARI SELE DÖNÜŞTÜREN İNSANDIR

Yağmurla bir ölçüye göre yağar. Yağmurlar doğrudan zarar veremez.

Sellerin oluşması, yağmurların doğal yataklarına müdahale ve geçiş yollarına konut inşa edilmesi gibi hatalarımızdan kaynaklanmakta olduğu bir ölçüde doğrudur ve Rabbimizdin buyurduğu gibi her musibet bizden kaynaklanmaktadır.

BU AĞIR SELLER CEZADIR

Ama son dönemlerde yaşanan seller, -en doğrusunu Allah bilir-doğanın ve yağmurların yaratıcısı olan Allah’ı ve yasalarını tanımayışımıza ve insanlara yönelik zulümlerimize bir ceza olarak gelmektedir.

Ceza olarak gelen selleri engelleyemezsiniz. Çünkü engelleyemeyeceğimiz şekilde gelirler.

Sellerin ceza olarak da gelebileceğini hatırlatan bir Kur’ânî duyuruyu sunalım:

Gerçekten Sebe’ halkına, oturdukları diyarda bir ibret dersi vardı. Onların meskenleri sağdan soldan iki bahçe ile çevrili idi. Peygamberleri kendilerine dedi ki: “Allah’ın nimetlerinden yiyiniz, içiniz, O’na şükrediniz. Ne hoş bir diyar! Ne iyi, ne müsamahalı ve bağışlayıcı bir Rab!

Fakat onlar bu dâvete sırtlarını döndüler, Biz de onların üzerlerine kükremiş, hırçın mı hırçın, bendleri yıkan bir sel gönderdik. O güzelim bahçelerini, içinde sadece buruk yemişli, ılgınlık, biraz da dikeni çok, meyvesi az ağaçlardan ibaret bozulmuş bahçelere çevirdik.” (Sebe’ 34/15,16)

VAZİFEMİZ YARDIMDIR

Ceza olarak gelmiş olsa da bizim vazifemiz, sellerin de ceza olarak gelebileceğini hatırlayıp hatırlatmak ve insan olarak yaratılışımızın ve de Müslüman oluşumuzun gereği olarak yardıma koşmaktır.

 

ETİKETLER:            Sel             Felaket      Libya      Yağmur       Ceza

ETİKETLER: Ceza, LİBYA, Manşet, SEL, YAĞMUR
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.