Dünya

Polonya Göçmenleri Öldürüyor

Belarus’a kaçan Polonyalı asker göçmenleri öldürdüğünü itiraf etti

Belarus’ta siyasi sığınma talebinde bulunan Polonyalı bir asker olan Emil Chechko, Polonya’ya giren göçmenlerin öldürülmesine katıldığını itiraf etti.

İlk kez bir insanı öldürdüğü zamanı hatırlayıp hatırlamadığı sorulduğunda, Chechko bunun Mayıs ayının sonunda olduğunu söyledi. “Bu insanların yüzleri her zaman hatırlanır, sadece ilk… öldürmesi söylenenler. Ve sonra kişi artık yüze bakmıyor, sadece göğsü hedefliyor, ” .

Chechko, “birisi yırtık birinin ruhu var gibi hissediyor ve o ruhu yok o zaman kişi hissettiğini gibi,” raporlar “o tarif etmek imkansız” olduğunu söyledi.

Checko’ya göre, Polonya güvenlik güçleri “birinci grubu sahaya sürdü, onları öldürdü, sonra ikinci grubu da öldürdüler.” “Bunu da yaptım  vurdum” dedi.

Belarus 1 televizyonuna konuşan Checko, kendisinin sınır koruma askeri olduğunu belirterek, Mültecilere yönelik öldürme emri yüksek rütbeli askeri komutanlardan geldiğini de sözlerine ekledi. Mültecilere yönelik katliamlardan dolayı yaşadığı psikolojik sıkıntıdan kurtulmak için Belarus’a kaçan Polonyalı asker, bu ülkeden siyasi sığınma hakkını talep etti.

Chechko, Polonya güvenlik güçlerinin sınırdaki göçmenlere yardım etmeye çalışırken gönüllüleri öldürdüğü iki vaka gördüğünü söyledi . Polonya kara kuvvetlerinin eski komutanı Waldemar Skshipchak, Chechko’nun vurulması gerektiğini söyledi .

Recent Posts

  • Gündem

Osmangazi Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin’e Destek Yürüyüşü

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin'e Destek Yürüyüşü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğrencileri, ABD üniversitelerindeki Filistin…

12 saat ago
  • Gündem

İsrail’in Saldırıları Nedeniyle Gazze’de Eğitim Sistemi Durdu

İsrail'in Saldırıları Nedeniyle Gazze'de Eğitim Sistemi Durdu İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda, Gazze Şeridi'nde eğitim…

12 saat ago
  • Gündem

Denizlerin Bir Sonraki Süper Gücü Türkiye mi?

Denizlerin Bir Sonraki Süper gücü Türkiye mi? TCG Anadolu'nun uzunluğu 231 metre, genişliği 32 metre ve…

13 saat ago
  • Gündem

Hamas’tan İsrail’e “Kırmızı Çizgimiz” Mesajı

Hamas'tan İsrail'e "Kırmızı Çizgimiz" Mesajı Son günlerde İsrail ve Hamas arasındaki gerginlik tırmanırken, Hamas yetkilileri…

14 saat ago
  • Ekonomi

Yeni Otomobil Düzenlemesi: Araç Bayilerde Zamlanmayacak

"Araç bayilerde zamlanmayacak" düzenlemesi, otomobil satış süreçlerindeki fiyat istikrarını sağlamak amacıyla hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı'nın…

16 saat ago