islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5868
EURO
34,8351
ALTIN
2.495,48
BIST
9.636,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Protestocular ve skandalın vurduğu İngiliz polisi arasında gerilim artıyor

Polis, Suç, Ceza ve Mahkeme Yasa Tasarısı’na karşı düzenlenen, Faturayı Öldür protestolarına binlerce kişi katılıyor.

Protestocular ve skandalın vurduğu İngiliz polisi arasında gerilim artıyor

Polis, Suç, Ceza ve Mahkeme Yasa Tasarısı’na karşı düzenlenen, Faturayı Öldür protestolarına binlerce kişi katılıyor.

Mirat Haber Ajansı

Polis, Suç, Ceza ve Mahkeme Yasa Tasarısı’na karşı düzenlenen Faturayı Öldür protestolarına binlerce kişi katılıyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson tarafından desteklenen yasa tasarısı 9 Mart’ta Parlamento’ya sunuldu. Yaklaşık 300 sayfa uzunluğundaki tasarı, protestolar sırasında polis yetkilerinin artırılmasını öneriyor. Bu, polis şeflerine toplantı veya toplantı gibi statik protestoları kısıtlama, gürültü seviyelerini yönetme ve başlangıç ​​ve bitiş zamanlarını kontrol etme konusunda daha fazla yetki verilmesini içeriyor. Yasaya göre polisin protestocuların tutuklanabileceğine dair bir uyarı vermesine gerek yok. Bu kısıtlamalar, yalnızca bir kişiyi içeren protestolara da uygulanabilir. Protestocular, tasarının bir bireyin polis gücü tarafından zaten ağır darbe altında olduğunu söylediklerini barışçıl bir şekilde gösterme hakkını kısıtlayacağını savunuyorlar. Daha da fazlası, çünkü yasa tasarısı, 3 Mart’ta ortadan kaybolan 33 yaşındaki İngiliz kadın Sarah Everard’ın öldürülmesinden kısa bir süre sonra sunuldu.

Londra Metropolitan Polis Gücü’nde görev yapan bir polis memuru, 48 yaşındaki Wayne Couzens, kaçırılma ve cinayetle suçlandı. Yetkililer, COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle 13 Mart’ta yapılması planlanan başkentte bir sonraki nöbete izin vermedi. Ancak, maske takan ve fiziksel mesafe önlemlerine bağlı kalarak, Cambridge Düşesi de dahil olmak üzere yüzlerce kişi hala toplantıya katılıyordu. Olayda polisten sert tepki, yaygın kınamaya yol açtı. Ek olarak, son taslak bir yasa ile imzalanırsa, göstericiler bir heykeli düşürmekten 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir. Bu, Bristol’daki protestocuların geçen yıl köle tüccarı Edward Colston’un bir heykelini devirmesinden sonra geldi.

Protestocuları Siyahi avukatlar destekliyor

Protestoların gerçekleştiği Avon ve Somerset Polisi, protesto hakkına saygı duyduklarını, ancak memurlarının suçu önlemek, insanları ve mülkleri korumak için makul güç kullandığına inandıklarını söylediler. Ayrıca, protestocunun muamelesiyle ilgili olarak yapılan birinci derece şikayette bulunduğunu kabul ettiler, ancak daha fazla yorum yapmadılar. Kill the Bill protestolarında yasal gözlemciler de dahil onlarca kişi tutuklandı. Black Protest Legal Support (BPLS) grubunun altı üyesi, Londra’daki iki ayrı Kill the Bill protestosunda COVID-19 kısıtlamalarını ihlal ettikleri için tutuklandı. 16 Mart’ta tutuklanan dört kişiden üçü azınlıktı. Hepsi, üzerinde Legal Observer yazan ceketler giymişti. Siyahi avukatların önderliğindeki örgüt, protestoculara ücretsiz hukuki destek sağlıyor. Polisin, COVID-19 düzenlemeleri ve Polis, Suç ve Ceza Yasası tarafından esasen cezasız bir şekilde hareket etmeye teşvik edildiğini söylüyorlar. Tutuklanan altı BPLS gözlemcisinden dördünün renkli insanlar olması, grup için özel bir endişe kaynağı. BPLS sözcüsü, hareketin marjinal gruplardan insanların polisin davranışlarını izleme yeteneklerini bastırma girişimi olarak görülebileceğini ifade etti. Gözlemciler aynı zamanda protestolarda çok sayıda Siyahi ve kahverengi protestocunun tutuklandığına tanık olduklarını söylüyorlar. Siyahi protestocuların ve özellikle de Siyahi kadınların hâlihazırda daha ağır bir şekilde denetlendiğini ve yeni yasanın azınlık topluluklarından insanları daha da orantısız bir şekilde etkileyeceğinden korktuklarını belirttiler. Polise etkili bir şekilde yeni durdurma ve arama yetkileri getirecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.