islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5379
EURO
34,8172
ALTIN
2.488,87
BIST
9.589,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Putin Kendi Kuvvetlerinde Savaşmaları İçin Orta Doğu’dan Gönüllü Askerlerin Gelişini Kolaylaştırma Emri Verdi

Putin Kendi Kuvvetlerinde Savaşmaları İçin Orta Doğu’dan Gönüllü Askerlerin Gelişini Kolaylaştırma Emri Verdi
15 Mart 2022 09:00
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna kuvvetlerine karşı savaşabilmek için “yabancı gönüllüler” olarak nitelendirdiği kişileri çağırdı.

Rusya Güvenlik Konseyi toplantısında Putin, Rus destekli güçlerle birlikte savaşmak için gönüllü olanlara izin verilmesi gerektiğini söyledi. Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu, Orta Doğu’dan yaklaşık 16.000 gönüllünün Rus destekli güçlerle birlikte savaşmaya hazır olduğunu söyledi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky ise Rusya’yı kınadı ve Ukrayna’yı “yıkmak” için “Suriyeli katiller” ile anlaşma yaptığını söyledi.

Zelensky, Telegram’da yayınlanan bir video klipte, “Bu çok inatçı bir düşmanla girişilen bir savaş… Vatandaşlarımıza karşı paralı asker kullanmaya karar verdi. İşgalcilerin bizdeki gibi her şeyi yok ettiği bir ülkeden Suriye’den gelen katiller” dedi.

ABD’li yetkililer, bu gönüllülerin şehir savaşında profesyonel olan Suriyelileri içerebileceğini söyledi. Moskova uzun zamandır Suriye’nin müttefiki ve Putin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın ülkesinin iç savaşında önemli bir destekçisi.

Putin, Savunma Bakanı’na hitaben yaptığı konuşmada, “Donbass’taki insanların yardımına para için değil kendi başlarına gelmek isteyenlerin olduğunu görürseniz, savaş alanına girmeleri hususunda onlara istediklerini vermeli ve onlara yardım etmeliyiz.” dedi.

Shoigu ayrıca, ele geçirilen Batı tanklara karşı füze sistemlerinin Donbass bölgesinin Luhansk ve Donetsk bölgelerindeki Rus destekçisi, ayrılıkçı savaşçılara teslim edilmesini de önerdi. Putin, “Lütfen bunu yapın” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, bir video klipte, “Suriye’den gelen suçluların” “yabancı bir ülkede” insanları öldürmek için getirileceğini söyledi.

Bu adım, Rus kuvvetlerinin ülkenin kuzeybatısındaki Lutsk’ta bir havaalanını ve bir jet motoru fabrikasını hedef almak da dahil olmak üzere Ukrayna’nın farklı bölgelerindeki yeni hedeflere saldırmaya başlamasıyla birlikte geliyor. Rusya Savunma Bakanlığı yetkililerine göre, kuzeybatıdaki Ivano-Frankivsk kentindeki havaalanları da bombalandı.

Raporların belirttiğine göre, Ukrayna’nın orta doğusundaki kalelerden birisi olan Dnipro’daki hava saldırıları sonucunda en az bir kişinin öldüğü bildirildi. Çatışmanın ağırlığı altında, Ukrayna’da yerinden edilen insan sayısı artıyor ve toplam 2,5 milyon mülteciye ulaşmakta.

Wall Street Journal’ın aktardığına göre bir ABD’li yetkili, Rusya’nın yakın zamanda şehir savaşındaki deneyimlerini Kiev’i kontrol etmek için kullanmak amacıyla Suriye’den savaşçılar aldığını söyledi.

Bu arada, özel ABD güvenlik şirketleri, Ukrayna’da mahsur kalan sivilleri tahliye etmek için eski askerlerin yardımını arıyor. İngiliz ordusundaki eski ve şimdiki askerler de dahil olmak üzere yabancı savaşçıların başkent Kiev’i savunmak için Ukrayna’ya geldiğine dair haberler var.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky ise Kiev’i savunmak için “uluslararası bir kolordu” olarak nitelendirdiği 16.000’den fazla gönüllünün bulunduğunu açıkladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.