islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4050
EURO
34,8052
ALTIN
2.433,86
BIST
9.983,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Putin, Muhaliflere Nefes Aldırmıyor

Putin, Muhaliflere Nefes Aldırmıyor

Rus lider Viladmir Putin’in kurduğu dikta rejime karşı mücadele eden Alexei Navalny’nin ailesine dahi nefes aldırılmıyor. Putin rejimi, Navalny’nin kardeşini daha önce tutuklayıp haksız yere cezalandırdığı Oleg Navalny’yi yeniden tutuklanmasını istedi.

Rusya İçişleri Bakanlığı, blog yazarı Alexei Navalny’nin erkek kardeşi Oleg Navalny’yi arananlar listesine koydu.

Bakanlığın veri tabanı, başka ayrıntı vermeden “9 Nisan 1983 doğumlu Oleg Navalny, Ceza Kanunu maddesi uyarınca aranıyor” diye bir not düştü.

Ağustos 2021’de Oleg Navalny’nin Ocak ayında Moskova’da bir miting sırasında Korona korunma standartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Butin’in tayin ettiği savcı, şimdi de Navalny için 3 yıl deneme süresi ile bir yıl denetimli serbestlikle cezalandırılmasını istedi.

Daha önce, Federal Cezaevi Servisi, Oleg Navalny’nin “görevlerini yerine getirmemesi, zarar için tazminattan kaçınması veya yeni bir suçun işlenmesi nedeniyle” şartlı tahliyesinin gerçek bir şartlı tahliye ile değiştirilmesini istemişti.

Rusya’da Putin ve Çalık özentisi ekibin kurduğu dejimde her türlü muhalefet yasaklanmış bulunuyor. Putin rejimi muhalefetin medya ve basın bölümünü tek tek yargısız infaz ediyor. En son Alexei Navalny’yi biyolijik-Kimyasal bir madde ile öldürmeye çalışmış, ancak olaydan dünya haberdar olunca suikast anında ölmeyen Navalny’yi tedavi etmek zorunda kalmıştı. Navalny’nin tedavi sürecinin de göz boyama amaçlı ve uzun vadede öldürmeyi hedeflediği ortaya çıkınca uluslararası camiada büyük bir infial meydana gelmişti. Putin, bu infiali hafiflettirmek için Navlny’nin yurt dışında tedavi edilmesine onay vermişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.