islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3228
EURO
35,0703
ALTIN
2.306,75
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Putin’den Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan’ın ayrılmaz parçası vurgusu

Putin’den Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan’ın ayrılmaz parçası vurgusu

Mirat Haber Ajansı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan’ın Azeri güçlerine yenilmesinin ardından bölgeyi teslim etmesinden iki hafta sonra, Dağlık Karabağ bölgesinin uluslararası alanda Azerbaycan’a ait olarak tanındığını kabul etti. Putin dün Rus medyasında yaptığı açıklamada, Erivan’ın Dağlık Karabağ’ı işgal ettiği sırada bağımsızlığını tanımayı reddetmesinin Azerbaycan topraklarının ayrılmaz bir parçası olduğunu kanıtladığını belirtti.

Ancak, Dağlık Karabağ’ın statüsünün henüz kesinleşmediğini ve bugünkü mevcut durum olan statükoyu korumayı kabul ettiğini kaydetti. Bundan sonra ne olacağına gelecekte ya da geleceğin liderleri tarafından karar verilmesi gerektiğini söyledi. Güney Kafkasya’daki dağlık bölge, 90’lı yıllardan beri Ermeni ayrılıkçı güçleri tarafından işgali boyunca Azerbaycan’ın toprakları olarak uluslararası alanda tanınan Bakü ve Erivan arasında onlarca yıldır tartışılıyor. Eylül ayında Ermeni ve Azeri güçleri arasında altı haftalık yenilenen çatışmalar patlak verdiğinde bu durum değişti ve Bakü’nün stratejik bölgeleri işgal etmesi ve 9 Kasım’da Rusya’nın barış anlaşmasına aracılık etmesi ile sonuçlandı. Bu anlaşmaya göre, Ermeni güçleri işgal ettikleri topraklardan çekilip Azeri güçlerine teslim edilecek, Rus barışı koruma birlikleri de Türk ordusunun gözlemiyle birlikte bu güvenli transferi kolaylaştıracaktı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.