islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4031
EURO
34,5974
ALTIN
2.384,54
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

PUTİN’İN YAPTIĞINI CUMHURBAŞKANIMIZ DA YAPMALI?

PUTİN’İN YAPTIĞINI CUMHURBAŞKANIMIZ DA YAPMALI?
7 Ağustos 2023 13:30
A+
A-

Önce 05 Ağustos 2023’de  gündeme düşen haberi sunalım, sonra yorumumuzu yapalım:

Putin’den Rus yetkililere çağrı: “Yerli malı kullanın”

Rus lider Vladimir Putin: “Tüm devlet yetkilileri yerli ve milli arabalara binmeli. İthal otomobilleri bırakmak lazım.”

Ukrayna Savaşı sebebiyle Batı’nın yaptırım uyguladığı Rusya’nın gündeminde, yerli ve milli otomobiller var.

Yaptırımlar sebebiyle Lada üretimi arttırmışken, Moskviç markası da geri döndü.

Sovyet ekolü araba üretimine geri dönen Rusya’da, Devlet Başkanı Vladimir Putin’den çağrı geldi.

Bilhassa bakanlıkların ve devlet yetkililerinin yerli ve milli otomobillere binmesi gerektiğini vurgulayan Putin, “makam aracı tercihinde yerli arabalara yönelmenin vaktinin geldiğini” dile getirdi.

BİZ NE ZAMAN MARKA BUDALALILIĞINDAN VAZGEÇECEĞİZ

Türkiye’de bütün siyasi partiler ve yöneticileri  Kamalişt Sol zihniyetli yasalarla sınırlandırılmıştır. İnanç, bilgi ve bilinç  düzeyleri yeterli olmadığı için bu duruma itiraz eden de yoktur.

İslam’ı bir hayat düzeni olarak algılayanlarımız giderek azaldığı için örneğin bütün  siyasiler, iş adamları ve sanatçılar da birbirine benzemeye başlamıştır. Özellikle tüketimde.

Örneğin iktidarı, muhalefeti, sendikaları ve iş adamaları ile insanımız  lüks tüketim düşkünü olduk.

Milletin vergilerini çarçur ederek, üretildikleri ülkelerin yöneticilerince  bile kullanılamayan  marka arabalar kullanmak yöneticilerimizin ayıbı olsa gerek.

Rusya yaptırımlara mahkum edilmiş olabilir. Biz de iç ve dış borçların ve hayat pahalılığının ağır yükü altında inlemekteyiz.

Rusya, Putin öncülüğünde yerli üretime dönüş yapmaya çalışırken Ülkemiz,  kendisinden başlaması koşuluyla Cumhurbaşkanımızın önderliğinde neden böyle bir girişimde bulunmaz.

Külliye’de itibar dedik ama borç dilenciliği  içinde itibar mı kaldı. Her üst yönetimde görülen başta lüks arabalar olmak üzere aşırı tüketim  ayıp olmanın ötesinde israf olarak günah değil mi?

Rabbimizin  Kur’ânî    haberlerine  göre yıkımlar/helâkler şimarıklık ve lüks harcamalarla başlamıştır:

“ Biz, sahip oldukları servet ve zenginlikle şımarıp azgınlaşan nice ülkeleri helâk ettik. İşte, bir zamanlar göz kamaştıran görkemli sarayları, köşkleri, lüks villaları ve evleri… Pek az kimse dışında, onlardan sonra bu yerlerde de hiç kimse oturamadı ve sahip oldukları ne varsa, hepsi bir kez daha Bize kaldı! ”  (Kasas 28/58)

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.