islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3596
EURO
34,7347
ALTIN
2.393,18
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

PAPA KONUŞUNCA RUHANİ LİDER DİYANET İŞLERİ BAŞKANI KONUŞUNCA GERİCİ VE YOBAZ…

PAPA KONUŞUNCA RUHANİ LİDER DİYANET İŞLERİ BAŞKANI KONUŞUNCA GERİCİ VE YOBAZ…
7 Ağustos 2023 12:00
A+
A-

Diyanet işleri Başkanlığı 4 Ağustos 2023 tarihli Cuma Hutbesinde bir çağrı yaparak, mesai ve okul saatlerinin Cuma Namazına göre ayarlanmasını teklif edince, Sol Kamalist basın yaygarayı kopardı. Bir yerlerine nışadır değmiş gibi bağırmaya başladılar.

Kimisi bunu “Şeriatın ayak sesleri” olarak okuyucusuna duyurdu, kimisi de “Laiklik elden gidiyor” havasıyla bağırdı da bağırdı. Bağrışmalar hala devam ediyor.

Adı hiç önemli değil bir parti, Diyanet İşleri Başkanlığını bu hutbe dolayısıyla mahkemeye verdi… ÇYDD de “İbadet bireysel alandır. Devlet kurumu Diyanet, Bilimsel ve Laik eğitim çizgisinden uzaklaşan açıklamalar yapmaktadır” gibi komik bir açıklamaya imza attı….

Bu yapılan haberlerde en komik olanı ise, “Diyanet, Cuma vakti alışverişi haram ilan etti” cümlesiydi…

Yahu “Cuma vakti alış verişi haram” ilan eden Diyanet değil, yüce Rabbimizdir. (Vezerul-bey) “Alış verişi bırakın” buyuran Allah’dır (CC)

Ama “Bu yıl da Kurban Bayramı Hac mevsimine denk geldi” diye manşet atan sizler, bu konuları pek bilmediğiniz için işkembe-i kübradan sallamayı marifet sayarsınız. Amacınız da kitlenizi yalanlarınızla kitlemek olduğu için, pek düşünmezsiniz ilerisini gerisini.

Özgürlükten dem vuran sizlerin, konu din özgürlüğüne gelince yaygara koparmanız, sizin ne kadar özgürlükçü, sizin gibi düşünmeyen insanlara da  ne kadar toleranslı olduğunuzu ortaya çıkartıveriyor.

SİZ ÖZGÜRLÜKÇÜSÜNÜZ ÖYLE Mİ?

Siz LGBT savunuculuğunu yaparak aile yapımızın temeline dinamit koymaya çalışacak ve bunu kendinizin özgürlüğü olduğunu iddia edeceksiniz ama biz, Cuma Namazına gitmek isteyip de gidemeyenler için saat düzenlemesi isteyince gerici ve yobaz olacağız öyle mi?

Siz, haya duygusundan uzak bir şekilde cinsel serbestliği, teşhircilik hastalığını savununca ilerici ve modern olacaksınız, biz kız okulları çoğaltılsın, isteyen bu okullara gitsin isteyen karma eğitime deyice var gücünüzle çemkireceksiniz öyle mi?

Siz Papa konuşunca ruhani lider konuştu diyeceksiniz, Diyanet İşleri Başkanı konuşunca İslam’a ve Müslümanlara her türlü hakaret etmeyi  kendinizde hak göreceksiniz öyle mi?

İşin özü, siz her türlü haltı yemede özgür olacaksınız, ama biz ibadet özgürlüğü isteyince kıyameti koparacaksınız öyle mi?

Yemezler…

Hadi oradan…

Densiz ve saygısız müptezeller sizi…

Size, İlber Ortaylı’nın “Tarihin izinde” kitabının 193. Sayfasında ki bir paragraf ile cevap vermek istiyorum ama anlar mısınız, anlar da anlamamazlıktan mı gelirsiniz, artık orası sizin bileceğiniz iş…

“Din ile Devletin ayrılması, Yahudilik ve Müslümanlıkta imkansızdır. Çünkü her iki din, insanların 24 saatini ayarlar. Sadece devlet ile olan ilişkilerini değil özel hayatlarını, nasıl yiyip içeceklerini, nasıl temizleneceklerini, karı-koca arasında ki ilişkiyi ve tabii ki devletle olan ilişkiyi düzenler”

Yazımızı, yüce Rabbimizin insanları Cuma Namazına çağırdığı ayet ile bitirelim:

“Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında Allah’ı anmaya koşun ve alışverişi bırakın. Bilirseniz, bu sizin için çok hayırlıdır.”  (CUMA SURESİ 9)

Şaban DOĞAN

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.