islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Rus Ordusunun Yeni Hareket Planında Donbass Var

Rus Ordusunun Yeni Hareket Planında Donbass Var
26 Mart 2022 11:10
A+
A-

Rusya Ukrayna savaşında bir ay geride kalırken, Rusya Genelkurmay Başkanlığı, dün yaptığı açıklamayla Ukrayna’daki operasyonlarının ilk etabını tamamladığını duyurmuştu. Askeri operasyonlarda hayatını kaybeden Rus askeri sayısının, Ukrayna’nın açıkladığı rakamların çok altında olduğu söylenirken, Rus ordusunun yeni hareket planının merkezinde Donbass bölgesi olduğu da açıklandı.

Rusya Ukrayna savaşında şiddetli çatışmalar devam ederken, geride kalan bir ay içinde her iki tarafta da ciddi kayıplar yaşandı. Ukrayna Savunma Bakanlığı ise savaşın başından bu yana 16 bin 100 Rus askerinin öldürüldüğünü iddia ederken dün akşam saatlerinde Rusya kanadından savaşa ilişkin flaş açıklamalar geldi.

RUSYA’NIN YENİ HEDEFİ DONBASS 
Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Sergey Rudskoy, Ukrayna’daki savaşın ilk ayında verilen kayıpları, yapılan basın toplantısında dünyaya duyurdu. Rudskoy, “Özel askeri operasyonun başlangıcında, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Ulusal Muhafızlarla birlikte 260 bin 200 askerden oluşuyordu. Çatışma boyunca Ukrayna ordusundan 14 binden fazla asker öldü, yaklaşık 16 bin asker de yaralandı. Ukrayna’nın kayıplar nedeniyle profesyonel askeri rezervi kalmadı. Gerekli eğitime sahip olmayan ve seferber edilmiş kişilerle savunma birlikleri oluşturuluyor. Bu da kayıpların fazlalaşması riskini artırıyor” ifadelerini kullandı.

Rus ordusunun kayıplarına ilişkin detayları da açıklayan Rudskoy, bu kayıpların Ukrayna tarafından iddia edildiği kadar yüksek olmadığını vurguladı. Rudskoy, yaptığı açıklamada, “Maalesef özel askeri harekat sırasında silah arkadaşlarımız arasında kayıplar var. Bugüne kadar bin 351 asker öldü, 3 bin 825 asker yaralandı” diyerek kayıp sayısının iddiaların çok daha fazla altında olduğunu söyledi.

Rusya’nın, yeni özel operasyonda tartışmalı doğu bölgesi Donbass’ın tamamen özgürleştirilmesine odaklanacağını belirten Rudskoy, şimdiye dek Luhansk bölgesinin yüzde 93’ünün özgürleştirildiğini de vurguladı.

Rusya tarafından yapılan kritik açıklamaların ardından ise Batılı savaş analistleri harekete geçti. İngiliz basınında, Rusya’nın doğu bölgelerine yönelik planları konusunda birbiri ardına uyarılarda bulundu.

“TUZAĞA DÜŞÜREBİLİRLER” 
İstihbarat yetkililerinden gelen kaynaklara dayandırılan iddialara göre Rusya’nın güçlerinin Donbas’a yoğunlaşmasının bir savaş taktiği olduğunu söyledi. Rusya’nın, Ukrayna’nın geneline yayılan güçlerini geri çekmeye başlayacağını duyuran Batılı kaynaklar, Ukrayna kuvvetlerinin saldırı pozisyonuna geçeceğini söyledi.

Donbass’ı kontrol altına almak adına geri çekilen Rus kuvvetlerinin üzerine gidecek Ukrayna ordusunun bir tuzakla karşı karşıya kalabileceğini belirten kaynaklar, Ukrayna’nın kapana kısılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

AA  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.