islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2486
EURO
34,6605
ALTIN
2.399,66
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Endonezya’da Uçak Mahallenin Üstüne Düştü

Endonezya’da Uçak Mahallenin Üstüne Düştü

Mirat Haber Ajansı

Bir savaş uçağı Endonezya’nın Pekanbaru kentindeki bir meskun mahal üstüne çöktü. Mahalle sakinleri, alevlere ve dalgalı dumanlara karışan uçağın enkazını gösteren görüntüler yaptılar. Kısa bir süre sonra yerel yetkililer olay mahalini araştırmaya başladı. Uçağın pilotu, uçak düşmeden önce güvenle fırlatıldığından hayatını kurtardı. İddiaya göre yakınlardaki Roesmin Nurjadin Hava Üssü’ne yürüyerek gitti. Endonezya Hava Kuvvetleri sözcüsü Fajar Adriyanto, bir BAE Hawk 209 model uçağın Roesmin Nurjadin Hava Pistine 5 km mesafede bir yerleşim alanına düştüğünü söyledi.

Hava Kuvvetleri olayı hala araştırıyor, ancak şimdiye kadar sahada herhangi bir yaralanma veya sivil kayıp bildirilmedi. Yerel basında çıkan haberlere göre, olay zamanında, ağır hasarlı iki evin de sakinleri evde değildi. Eğer olsalardı can kaybı ve apır yaralanmalar kaçınılmaz olacaktı. Uçaktan çıkarmayı başaran Pilot Apriyanto İsmail, şimdi Pekanbaru’daki Dr. Soekirman Lanud Hastanesi’nde tedavi görüyor. İngiliz yapımı uçağın neden olduğu kazanın tam özellikleri henüz belli değil. Endonezya Hava Kuvvetleri 40.000 civarında personele sahip. 110 savaş uçağı ile donatılmıştır. Envanterde Rus Su-27 ve Su-30’un yanı sıra Amerikan savaş uçağı modelleri F-16 Savaşan Şahin, İngiliz BAE Hawk 209, Güney Kore KAI T-50 ve Kanada Embraer EMB314’ü içeriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.