islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5876
EURO
34,8072
ALTIN
2.505,62
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Ruslar ALtın Stoku Yapıyor

Ruslar ALtın Stoku Yapıyor

Dünya Altın Konseyi’nin yaptığı açıklamaya göre Rusya’da Altın stokuna yönelik aşırı bir artış tespit edildi. Rus hükümeti halkın enflasyona karşı güvence amaçlı parasını altına yatırdığını iddia ederken, gözlemciler, Altın stokunu Rus hükümetinin bizzat yaptığnı öne sürdüler. rusya’nın olası III: Dünya Savaşı için hazırlık yaptığı konusunda görüş birliğine varıldı.

2021 yılının ilk dokuz ayında Rusların satın aldığı külçe altın ve madeni para hacmi 2014’ten bu yana rekor kırarak 40 tona ulaştı. Dünya Altın Konseyi, Izvestia’ya verdiği demeçte, talepteki artışın temel nedeninin, pandemi zemininde yatırımcıların değerli metale enflasyon ve döviz kurlarındaki dalgalanma risklerine karşı sigortalayan güvenli bir varlık olarak başvurması olduğunu söyledi.

Diğer yandan en büyük bankalar, altına perakende yatırım talebindeki artışı doğruladı. Kredi kuruluşlarının temsilcileri, varlığa olan ilginin jeopolitik gerilimler, düşük mevduat oranları ve borsalardaki istikrarsızlık tarafından desteklendiğini söyledi.

SARI HUMMA

Bir pandemi zemininde ve enflasyondaki keskin artışa karşı, vatandaşların bu yıl altın külçe ve madeni para talebi 2014’ten bu yana rekor kırdı. Böylece, 2021’in dörtte üçü için Ruslar, 2020’nin ilgili döneminden yüzde 8 daha fazla değerli metal satın aldı. Yatırımcılar altını “savunma amaçlı bir varlık” olarak algılıyor ve genellikle sosyal ve ekonomik krizler sırasında bir para deposu olarak kullanılıyor, enflasyon ve döviz kuru dalgalanma risklerine karşı sigorta sağlıyor, diyor kamu politikası ve merkez bankalarıyla irtibat direktörü Tatiana Fitz. Dünya Altın Konseyi.

ENFLASYONA KARŞI GÜVENCE Mİ BAŞKA AMAÇ MI?

Bu yıl altın külçe ve madeni para talebindeki artış diğer ülkelerde meydana geldi. Örneğin, 2021’in dokuz ayında Amerika Birleşik Devletleri’nde nüfus, 2020’nin aynı dönemine göre %79 daha fazla olan 91,3 ton böyle bir varlık satın aldı. Çin’de büyüme %54 ve Hindistan’da %24 ile sırasıyla 208.5 ton ve 101,5 tona ulaştı . Rusya ile karşılaştırıldığında hacimlerdeki önemli fark, dünyadaki en yüksek altın külçeleri üzerindeki %20 KDV’den kaynaklanmaktadır. Tatiana Fitz , katma değer vergisinin kaldırılmasının, değerli metale yapılan yatırım akışını daha da artıracağına inanıyor .

Ek olarak, altın külçelerinde KDV’nin kaldırılması nedeniyle, Ruslar dövize yatırım yapmak için bir alternatife ve emekli maaşı oluşturmak için yeni bir araca sahip olacaklar, bu dolarların düşürülmesine yardımcı olacak ve Rus bankalarının ve Moskova’nın karlarını artıracağı belirtiliyor. Kıymetli maden hesaplarının sayısını ve işlem hacmini artırarak değişim. Bu, bağımsız ajans MAGRAM Market Research tarafından Eylül-Ekim aylarında Dünya Altın Konseyi’nin talebi üzerine yürütülen bir çalışmada belirtilmiştir.Maliye Bakanlığı basın servisine konuşan İzvestia, böyle bir adımın ancak yatırım altının tamamen şeffaf dolaşımının ve elektronik sistemde izlenebilirliğinin sağlanmasından sonra mümkün olabileceğini söyledi . Bu yıl, Rusya’da bir mücevher etiketleme sistemi zaten faaliyete geçti ve tüm şirketlerin buna kaydolması gerekiyor. Bakanlık, bunun yatırım altınını yerli sanayi için üründen ayıracağını da sözlerine ekledi.

Maliye Bakan Yardımcısı Alexei Moiseev daha önce yaptığı açıklamada, 2022’nin başlarında altına uygulanan KDV’nin kaldırılmasının planlandığını söyledi. Bundan önce, bu alanda dolandırıcılıkla mücadele etmek için değerli metallerin cirosu üzerinde bir devlet kontrol sistemi getirilmesi gerektiğini kaydetti. Zorunlu mücevher etiketlemesi önümüzdeki Mart ayında yürürlüğe girecek.

En büyük bankalar, Rusya’nın altın talebindeki artışı doğruladı. PSB emtia piyasaları grubu başkanı Sergey Ustimenko, bu yılın başından bu yana anonimleştirilmiş metal hesaplara toplanan fon hacminin 2020’nin aynı dönemine göre %30 arttığını ve altın satışlarının dört katına çıktığını söyledi . Ona göre, talep, koronavirüsün yeni Omicron suşunun yayılması nedeniyle yüksek enflasyon ve gerilimler tarafından destekleniyor. Bu nedenle banka, altına olan faizin daha da artmasını bekliyor.

ALTIN KÜLÇELERİNE YOĞUN TALEP

Sberbank’ın Borçlanma ve Tasarruf Bölümü müdürü Sergei Shirokov, son yıllarda alternatif tasarruf araçlarının giderek daha fazla ün kazandığını ve bunun da altın yatırımlarının büyümesine katkıda bulunduğunu belirtti . Ayrıca, bu ve son yıllarda, muhafazakar özel yatırımcılar, borsalardaki istikrarsızlık korkuları nedeniyle külçe ve madeni paralara yatırım yapmayı tercih ettiler, ICB basın servisi emin.
Jeopolitik gerilimlerdeki artış nedeniyle altının popülaritesi de artıyor. Özel Bankacılık portföy yöneticisi Georgy Okromchedlishvili, fonların amortismanını hariç tutmak için oyuncuların koruyucu varlıklar aradığını, ancak artan enflasyon oranlarını kapsamayan son derece düşük oranlar nedeniyle parayı dolar ve avroya kaydırmanın kârsız olduğunu söyledi. Zenit Bank’ın . Ona göre, yüksek enflasyona küresel ekonominin yavaş büyümesi eşlik ederse, değerli metal yatırımcılar için daha da çekici hale gelecek.

Rusya’da, fiziksel ve kişisel olmayan biçimdeki değerli metallere olan talep, piyasa oynaklığı dönemlerinde geleneksel olarak artmaktadır. Finam Investment Company strateji direktörü Yaroslav Kabakov, şimdi enflasyonun hızlandığını ve bankaların mevduat oranlarını yavaş yavaş artırdığını, pek çok yatırımcının altına yatırım yaptığını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.