islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Rusya’nın Yaptırımlara Tepkisi Ne olacak?

Rusya’nın Yaptırımlara Tepkisi Ne olacak?

ABD-İngiltere-Rusya üçlüsünün Ukrayna’da sahnelediği tiyatronunbir üst aşamasına geçildi. Şimdi bu oyunu kurgulayanlar, dünya kamuoyuna ekonomi ile ilgili korkuları pompalamaya başladılar.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Amerikan ABC televizyonuna yaptığı açıklamada, Washington’un Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi halinde ABD ve müttefiklerinin uygulayabileceği yaptırımlara Rusya’nın karşı tepkisine hazırlandığını söyledi.

Televizyon sunucusunun sorduğu bir soru üzerine şu cevabı veren Jake Sullivan, Avrupa’ya gaz korkusunu pompalamaya devam etti:

“Rusya’nın ABD’ye ve Avrupalı ​​müttefiklerimize karşı bir dizi asimetrik şekilde yanıt vermeyi seçmesine hazırlanmalıyız. Bu potansiyel yollardan biri, elbette, gazı Avrupalı ​​ortaklarımıza karşı bir silah olarak denemektir.”

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden’ın “ekibini, Rusya’nın bu karşı atağına göre hazırladığını ve çalışmalarını başlattığını” belirterek şunları söyledi:

“Başkan Biden’ın hazırladığı ve sahaya gönderdiği bu ekip, Rusya, gazı siyasi bir silah seviyesine getirmeyi seçmesi halinde ortaya çıkabilecek eksiklikleri gidermeye yardımcı olmak için dünyanın diğer bölgelerinden Avrupa’ya yönlendirilebilecek sıvılaştırılmış doğal gaz kargoları bulmaya çalışıyor.”

Jake Sullivan, alınan tedbirleri sıralarken, havayı daha da germek için “yani, sadece ilk tepkimiz için hazırlanmıyoruz. Atacağımız çok daha ciddi adımlar var” dedi.

ABD’nin bu gerilimde Rusya’yı bölmeye yönelik bir hedefinin olduğu çok net bir şekilde gözüküyor.

Rusya’daki otokratik rejim ve yoksulluğun yanısıra, Batılı istihbarat servislerinin ülke içinde yürüttükleri espiyonaj faaliyetlerinden dolayı, Rusya’nın ‘Rus olan’ bir çok kentinde isyanların başlayacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.