islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5716
EURO
34,7125
ALTIN
2.418,37
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Rusya Onlarca Savaş Gemisiyle Norveç Denizinde

Rusya Onlarca Savaş Gemisiyle Norveç Denizinde

ABD ve İngiltere ile suni gerginlik oluşturan Rusya, kurgulanan oyun gereği onlarca savaş gemisini Norveç Denizi’nde tatbikata gönderdi.

Tatbikatta simülasyon, yani hayali hedefler oluşturularak sözde düşman denizaltıları imha edildi.

Rus donanma gemileri ve pilotlar, Norveç Denizi tatbikatlarında hayali düşman denizaltısını avladılar.

Füze kruvazörü Mareşal Ustinov ve Firkateyn Filosu Amiral Kasatonov’un mürettebatının yanısıra bir denizaltı karşıtı savaş helikopterinin yardımıyla hayali düşmanın denizaltılarını avladı.

Filo basın ofisinin yaptığı açıklamaya göre, bir grup Rus Kuzey Filosu savaş gemileri ve destek gemileri, Norveç Denizi’ndeki tatbikatlar sırasında denizaltı karşıtı savaş misyonları gerçekleştirdi.

Donanma denizcileri, sonarları ve askeri pilotlardan gelen verileri kullanarak hayali bir düşmanın denizaltısını avladılar.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“Arktik keşif görev gücüyle yapılan tatbikatların bir parçası olarak, Kuzey Filosu’nun bir grup savaş gemisi ve destek gemisi, Norveç Denizi’nde denizaltı karşıtı görevlerde bulundu. Füze kruvazörü Mareşal Ustinov ve fırkateyn Filosu Amiral Kasatonov’un mürettebatı avlandı Denizaltı karşıtı savaş helikopteri yardımıyla hayali düşmanın denizaltıları etkisiz hale getirildi.”

Yapılan açıklamada tatbikatın Rus Silahlı Kuvvetleri’nin 2022 eğitim planına uygun olarak, bu yıl Ocak-Şubat aylarında, Rus Donanması Başkomutanlığı genel komutasındaki Donanma filolarının tüm sorumluluk alanlarında bir dizi deniz tatbikatı düzenleneceği de öne sürüldü. Ancak bu tatbikatların planlaması ile ilgili usül gereği geçtiğimiz yıl sonunda açıklama yapılması gerekiyordu. Ne var ki Rus tarafı, tatbikat başladıktan sonra bu açıklamayı yaptı. Açıklamada gerginliği arttıracak şu adımlar da atılıyor:

Tatbikatlar, Rus topraklarına bitişik denizleri ve ayrıca Dünya Okyanusunun operasyonel açıdan önemli bölgelerini kapsayacak. Akdeniz, Kuzey ve Okhotsk Denizlerinde, kuzeydoğu Atlantik ve Pasifik Okyanusu’nda ayrı tatbikatlar yapılacak.

RUS DENİZ TATBİKATLARI NASIL YAPILIYOR

Genel olarak, kapsamlı tatbikatlar 140’tan fazla savaş gemisini ve destek gemisini, 60’tan fazla uçağı, 1.000 askeri teçhizatı ve yaklaşık 10.000 askeri bir araya getirecek.

Rusya’nın bu suni gündem tatbikatı Kuzey Avrupa ülkeleri tarafından kale bile alınmadı. Norveç hükûmeti bir açıklama yapma gereği dahi duymadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.