islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4855
EURO
34,8159
ALTIN
2.417,46
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

Rusya: Ukrayna’daki Biyolojik Laboratuvarları Biden’ın Oğlu Finanse Etti

Rusya: Ukrayna’daki Biyolojik Laboratuvarları Biden’ın Oğlu Finanse Etti
25 Mart 2022 10:40
A+
A-

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’daki biyolojik laboratuvarların ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden’e ait bir vakıf tarafından finanse edildiğini öne sürdü.

Rus askeri güçlerine bağlı Radyasyon, Kimyasal ve Biyolojik Savunma Kuvvetleri Komutanı İgor Kirillov, ABD’nin Ukrayna’daki askeri biyolojik programıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ukrayna’nın 14 yerleşim biriminde ABD’ye ait 30 biyolojik laboratuvarın bulunduğunu ve Pentagon kontrolünde olduğunu iddia eden Kirillov, bu laboratuvarlarda biyolojik silahlar için kullanılabilecek patojenlerin üretildiğini ve Gürcistan, İngiltere ile Almanya’ya gönderildiğini savundu.

Söz konusu projelerde Ukraynalı askerlerin kullanıldığını dile getiren Kirillov, ‘Bu sadece Ukrayna için değil patojen örneklerinin gönderildiği bölgelerin biyolojik güvenliğini tehdit ediyor. Patojenlerin Ukrayna’dan Avrupa ülkelerine gönderilmesi, insanların ölümüne ve epidemiyolojik durumun istikrarsızlaşmasına yol açabilir.’ ifadesini kullandı.

Bu tür çalışmaların ABD’de yasaklı olduğuna dikkati çeken Kirillov, ABD’li yetkililerin bu konuda açıklama getirmesi gerektiğini vurguladı.

‘Hunter Biden’ın biyolojik laboratuvarları finanse ettiği’ iddiası 
Ukrayna’da biyolojik laboratuvarların ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden tarafından finanse edildiğini ileri süren Kirillov, şunları kaydetti:

‘Söz konusu yapıların, mevcut ABD yönetimine yakın Hunter Biden’ın yönetimindeki yatırım vakfı Rosemont Seneca tarafından finanse edilmesi dikkati çekiyor. Fonun mali kaynakları 2 milyar 400 milyon dolar değerindedir. Aynı zamanda bu vakfın, Black and Veach ve Metabiota şirketleri dahil Pentagon’un biyolojik laboratuvarları için en büyük ekipman tedarikçileri ile bağlantıları var.’

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.