islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4454
EURO
34,7775
ALTIN
2.442,56
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C

Rusya, Ukrayna’yı İşgal Edecek

Rusya, Ukrayna’yı İşgal Edecek
24 Kasım 2021 12:42
A+
A-

Diktatör Putin yönetimindeki Rusya, komşu ülkeleri işgal etme planında Ukrayna’da son adımı atıyor. Ruslar Ukrayna’yı işgal edecekler.

Rus basınının son bir aydır ısrarla Ukrayna’nın içinde bulunduğu durumu 2008’deki Gürcistan’a benzetmesinin esas amacı ortaya çıktı

2008 yılında da Ruslar, Gürcistan’ın iç yönetiminde yetersiz olduğu ve Osetlere zorbalık yaptığı gerekçesi ile bu ülke topraklarını işgal etmişti. Şimdi de aynı durumu Ukrayna için hayata geçirmeye çalışıyor. Önceden sözde resmi raporlar hazırlamak ve Ukrayna’yı işgal etmek için bu sözde raporları delil olarak kullanmak.

Rus Doş İstihbarat Servisi’inin sözde hazırladığı bir rapora göre Rusya ve yerel Rus teröristlerin işgali altında olan Ukrayna’nın Donbass bölgesindeki mevcut statüko ile şu değerlendirmelere yer veriliyor:

Donbass’taki mevcut durum ve Batılı ülkelerin eylemleri, durumun 2008’de Gürcistan’daki olaylara benzediğini gösteriyor. Bu, Rus Dış İstihbarat Servisi’nden yapılan bir basın açıklamasında belirtiliyor.

SVR (Rus Dış İstihbarat Servisi), çok yakın bir zamanda ABD makamlarının, Rus ordusunun yakında Ukrayna’ya girmesiyle dünya topluluğunu korkutmak için bir kampanya başlattığı gerçeğine dikkat çekti. Bunun için Washington hem diplomatik kanalları hem de büyük medya kuruluşlarını aktif olarak kullanıyor.

Amerikalılar, Rus tank ordularının Ukrayna şehirlerini nasıl ezmeye başlayacağına dair korkunç bir tablo çiziyor ve onları Rusya’nın bu tür niyetleri hakkında bazı “güvenilir bilgilere” sahip olduklarına ikna ediyor.

Böylesine açık bir manipülasyon, Kiev’i askeri potansiyelini Donbass’taki sınır çizgisi üzerinde geliştirmeye kışkırtıyor ve bu Rusya’yı endişelendirmeden edemiyor.

Ukrayna mevzilerinin sınır çizgisi boyunca sözde gri bölgenin derinliklerinde sürünerek ilerlediğine ve ayrıca Rusya ve Beyaz Rusya ile sınır bölgelerinde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin güçlerinin ve araçlarının yoğunlaştığına dair raporlar var.

Gözlemciler, Ukrayna’nın modern silahlarla doldurulmaya devam edilmesinden ve tanınmayan cumhuriyetlerin sakinlerine karşı kullanılmasının mümkün olan her şekilde teşvik edilmesinden duydukları endişeyi dile getirdiler.

2008 olaylarının arifesinde Gürcistan’da da benzer bir durum gözlemledik. Sonra Saakaşvili “zinciri kırdı” ve Rus barış güçlerini ve Güney Osetya’nın sivil nüfusunu yok etmeye çalıştı. Ona pahalıya mal oldu”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.