islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5585
EURO
34,9459
ALTIN
2.442,21
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Rusya Ukrayna’yla savaşa doğru

Rusya savaş çıkarmak istediğini reddediyor ama Ukrayna sınırına 40.000 asker, zırhlı personel taşıyıcı, tank ve topçu yerleştirdi.

Rusya Ukrayna’yla savaşa doğru

Rusya savaş çıkarmak istediğini reddediyor ama Ukrayna sınırına 40.000 asker, zırhlı personel taşıyıcı, tank ve topçu yerleştirdi.

Mirat Haber Ajansı

Rusya, Ukrayna ile savaş istediğini reddediyor. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Moskova’nın geçtiğimiz haftalarda Ukrayna’nın doğu sınırı yakınında neden 40.000 asker, zırhlı personel taşıyıcı, tank ve topçu ilhak edilmiş. Kırım’da 40.000 asker topladığı sorulduğunda, önemli bilgiler vermeyi reddetti. Bir gün önce, Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov kimsenin savaşa gitmeyi planlamadığını belirtti. Ancak üstü kapalı bir tehdit de ekledi. Yine de Rusya’nın her zaman güneydoğu Ukrayna’daki Rusça konuşanların kaderine kayıtsız kalmayacağını söylediğini ifade etti. Rusya yanlısı ayrılıkçıların 2014 yılında merkezi hükümete karşı silahlanıp iki Halk Cumhuriyeti oluşturdukları Donetsk ve Luhansk nüfusunu kastediyor.

Savaş hazırlığının kanıtları var

Diğer Rus yetkililer, takviyenin sıradan tatbikatlara hazırlık olduğunu iddia etseler de, Moskova’nın savaş hazırlıklarına dair artan kanıtları var. Ukrayna sınırının yaklaşık 250 km doğusunda yer alan Rusya’nın batı şehri Voronezh yakınlarında silahlı personel taşıyıcılarının hareketini gösteren amatör videolar var. Demiryolu vagonlarındaki tanklar, Kırım’a yakın zamanda inşa edilen bir köprünün başladığı güneybatı Krasnodar bölgesinde kaydedildi. 76. Muhafız Hava Saldırı Tümeni’nin konuşlandırılması da dahil olmak üzere, aynı bölgelerde Rusya’nın askeri birikiminin uydu görüntüleri var.

Ukraynalı yetkililer, tanıklar ve basında çıkan haberlere göre, 2014 yılında ayrılıkçılara yardım ederken ağır kayıplar veren Rus hava kuvvetleri birliklerinin bir bölümü. Rusya, Ukrayna’ya asker gönderdiğini reddediyor ve çatışmayı iç savaş olarak nitelendiriyor. Ve geçtiğimiz Temmuz ayında imzalanan ateşkes anlaşmasına rağmen Ukraynalı askerlerin cephedeki siperlerde ölümlerinde bir artış var. En son zayiat Pazar günü meydana geldi ve bu yılki ölü sayısı 27’ye yükseldi. 2020’de 50 Ukraynalı asker öldü. Askeri uzmanlar ve analistler, Kremlin’in savaş hazırlıklarının tüm hızıyla devam ettiğine inanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.