Rusya ve ABD Arasında Flaş REvil Anlaşması!

Ukrayna birkaç saat önce bazı hacker gruplarının siber saldırısına maruz kalmıştı. Gözler Rusya’ya çevrilirken Rusya Federal Güvenlik Servisi ise hackerlerin yakalanması amacıyla ABD’nin yardımını istemişti.

ABD’nin de talebiyle söz konusu REvil ismiyle anılan grup çökertildi. Konuya yönelik açıklamada bulunan NATO, Rusya ile Ukrayna’nın bir siber güvenlik anlaşması imzalayacağı duyurusunda bulundu.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), uluslararası hacker grubu “REvil” üyelerinin ABD’nin isteğiyle gözaltına alındığını ve grubun çökertildiğini duyurdu. FSB tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD makamlarının, REvil hacker grubunun uluslararası şirketlerle ilgili siber saldırılarına ilişkin Rus makamlarını bilgilendirdikleri ifade edildi.

OPERASYONUN SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Verilen bilgiler sonrası Rus makamlarının harekete geçtiği bilgisinin yer aldığı açıklamada, “Rusya’da, REvil grubuna yönelik operasyonda grup üyeleri gözaltına alınırken grup çökertilmiştir. ABD makamları, operasyonun sonuçları hakkında bilgilendirilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

BAZI KRİPTO CÜZDANLAR ELE GEÇİRİLDİ

Açıklamada, operasyon sonucu 426 milyon ruble, 600 bin dolar, 500 bin avro, çeşitli bilgisayar ekipmanlarıyla bazı kripto cüzdanların ele geçirildiği belirtildi.

STOLTENBERG AÇIKLAMA YAPTI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna’nın devlet kurumlarının siber saldırıya uğramasıyla ilgili açıklamada bulundu. Saldırıları güçlü şekilde kınadığını söyleyen Stoltenberg, NATO’nun Brüksel’de bulunan siber güvenlik uzmanlarının Ukraynalı uzmanlarla mevcut siber faaliyetler hakkında bilgi alışverişinde bulunduğunu belirtti.

ANLAŞMA İMZALANACAK

Aynı zamanda Ukrayna’daki NATO uzmanlarının da Ukrayna makamlarını sahada desteklediğini açıklayan Stoltenberg, “Önümüzdeki günlerde NATO ve Ukrayna, NATO’ya ait ‘kötü amaçlı yazılım paylaşma platformuna’ Ukrayna’nın erişimini de içeren, geliştirilmiş siber işbirliği hakkında bir anlaşma imzalayacak.” dedi.

SİBER SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Ukrayna’da Dışişleri Bakanlığının da aralarında yer aldığı bir kısım kurumların internet siteleri siber saldırının hedefi olmuştu. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, geniş kapsamlı bir siber saldırı nedeniyle kendi bakanlıklarının ve bazı kamu kurumlarının internet sitelerinin çalışmadığını bilgisini vermişti.

Recent Posts

  • Gündem

Almanya’da “İmparatorluk Vatandaşları” Yargı Karşısında

Almanya'da "İmparatorluk Vatandaşları" Yargı Karşısında Almanya'da Stuttgart, Frankfurt ve Münih'te yargılanan "İmparatorluk Vatandaşları" örgütü üyeleri,…

7 saat ago
  • Gündem

KFC’YE BOYKOT DARBESİ

KFC'YE BOYKOT DARBESİ KFC, Malezya'da 108 Şubesini Geçici Olarak Kapattı: Boykot Darbesi! Malezya'da, İsrail'in Gazze'ye…

7 saat ago
  • Gündem

Muğla Seydikemer’de İnovatif Tarım: Pilotun Topraksız Çilek Üretimi

Muğla Seydikemer'de İnovatif Tarım: Eski bir yolcu uçağı pilotu Kadrican Pehlivan, modern tarım teknikleriyle dikkat…

8 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor

Gazze'de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor Gazze'de aylar önce enkaz altında kalan sivillerin…

10 saat ago
  • Gündem

AMERİKA’DA ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ AYAKTA

ABD'de Gazze protestoları: Hangi üniversitelerde eylem var, öğrenciler ne talep ediyor? Öğrenciler, üniversitelerin İsrail'in Gazze'deki…

11 saat ago
  • Gündem

HAYATIN ANLAMINI BURÇLARDA ARAMA ÇARESİZLİĞİ

İnsan hayatının anlamı nedir? Hemen hemen her insan bu soruyu sorar. Ama başta ateistler ve…

12 saat ago