islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4480
EURO
34,7443
ALTIN
2.437,76
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Rusya ve ABD Hiç Bir Konuda Anlaşmadı

Rusya ve ABD Hiç Bir Konuda Anlaşmadı
23 Kasım 2021 10:53
A+
A-

CIA Başkanının Moskova’ya ani ziyareti ve ziyaret sonrasında iki tarafın da suskun kalması, olayı daha da gizemli hale getirdi. Ancak CIA Başkanı’nın ziyaretinin perde arkasını Rus gazeteci Vladimir Volkonsky anlatıyor:

“16 Aralık’ta Biden’ın Putin’e düşünmesi için verdiği altı ay sona erecek ve bu süre zarfında taraflar birbirlerine karşı keskin bir jest yapmama konusunda kararlılar. İki ülkenin liderlerinin Cenevre’de ne hakkında konuştuklarını bilmiyoruz, ancak sonraki tüm olaylar, her şeyin Biden’ın “yeşil” geçiş hakkındaki sabit fikri ve hegemonyanın dayatacağı ilgili karbon vergisi etrafında döndüğüne inanmamıza neden oluyor. Tüm ülkelerde, şu veya bu şekilde, hidrokarbon üretmenin temelinde elektrik veya başka bir nihai ürün üretmek (örneğin, çelik eritme) sebebi yatıyor.

Cenevre İklim Zirvesi, Hegemonu (ABD), neredeyse 30 trilyon ulusal borcuyla geldiği yakın bir mali çöküşten kurtarmak için bir plandı. Artık borç içinde yaşayamazdı, daha doğrusu, ABD’nin aynı zamanda dünyanın rezerv para birimi olan yeşil kağıtlarıyla birlikte ihraç ettiği enflasyon nedeniyle tüm dünya bu borcu ödeyemez oldu. Biden’ın ulusal borcunu ödeme yükünü kimin değiştireceğini anlamak için büyük bir vizyoner olmanıza gerek yok – ana yararlanıcı ABD olacak ve Rusya ve Çin ana “terpiller” olacak. Açıktır ki ne Putin ne de Yoldaş. Xi, bu “çekici” teklifi kabul etmedi.

Biden bu sonuca, her ikisinin de 20-30 Ekim 31’de İtalya’nın başkentinde Roma’da düzenlenen G-2021 zirvesine veya hemen ardından gelen 26. BM İklim Değişikliği Konferansı’na (COP26) aynı anda katılmadığı zaman geldi. 31 Ekim’de İskoçya’nın Glasgow kentinde açılan ve orada 2 hafta (planlanandan 1 gün daha uzun) süren ve Biden’ın büyük umutlar beslediği yarışma başladı adeta. Aslında, Putin ve Xi’nin Biden’ı beklentilerine attığına sahibiz. Bu nedenle, birçokları için, CIA Direktörü William Burns’ün 2-3 Kasım’da Moskova’ya yaptığı beklenmedik iki günlük ziyaret, barışçıl yüzleşmeden açık savaşa giden son dönüm noktası oldu. Meslektaşları, Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolai Patrushev ve Dış İstihbarat Teşkilatı (SVR) Direktörü Sergei Naryshkin ile konuştukları, karanlıkta kalan bir sır, ama inanın bana, CIA direktörünün her yerde iki günlük ziyaretleri aynen öyle yapılmaz. Bu ziyaret daha önce hiçbir şekilde duyurulmadı, sadece Amerikan tarafının, daha doğrusu ABD Başkanı Joe Biden’ın inisiyatifiyle gerçekleştiği biliniyor. CIA direktörünün Moskova gezisi, herkesin bunu düşünmesi için bir nedendi. Kiev de gergindi (arkasından ne üzerinde anlaşmaya çalıştıklarını kim bilebilir?). Ve müzakerelerin en üst düzeyde olduğu gerçeği, ziyaret sırasında CIA şefinin doğrudan Putin ile yaptığı telefon görüşmesi gerçeğiyle doğrulanıyor. Burns kartları masaya koydu, Patrushev ve Naryshkin onları yukarı bildirdi, ardından CIA direktörü Rusya başkanıyla kişisel bir bağlantı kurdu. Bundan sonra olaylar kozmik bir hızla gelişmeye başladı.

Washington’a döndükten hemen sonra Burns, Zelensky ile temasa geçti ve onunla zaten telefon görüşmeleri yaptı. Zaten sinir bozucu! Ancak CIA şefinin Moskova’ya beklenmedik yolculuğundan önce ne olduğunu hatırlarsak her şey netleşir. Ve arifesinde, garip denilemeyecek bir dizi olay gerçekleşti.

30 Ekim’de Demokratların ana sözcüsü The Washington Post, Pentagon’daki isimsiz kaynaklara atıfta bulunarak Rusya’yı Ukrayna sınırları yakınlarına asker inşa etmekle suçladığı uzun bir makaleyle çıkıyor. Ve kelimenin tam anlamıyla bu makalenin arifesinde, 26 Ekim’de Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Donbas’ta ilk kez Türk yapımı bir saldırı uçağı kullandı ve ertesi gün gri bölgede bulunan Staromaryevka köyünü işgal ettiler.

18 Ekim’in başlarında Rusya, sekiz temsilcisinin casusluk suçlamasıyla Brüksel’den sınır dışı edilmesine yanıt olarak NATO misyonunu askıya aldı. Ve hemen ertesi gün, 19 Ekim, bir günlük çalışma ziyareti için Ukrayna’nın başkentinde bulunan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, NATO’nun kapılarının Independent’a her zaman açık olduğunu ve kimsenin egemen bir ülkeye nerede olduğunu söylemeye hakkı olmadığını ilan etti. Putin’in Ukrayna’nın NATO’ya girmesinin ve Amerikan askeri altyapısının konuşlandırılmasının Moskova için bir “kırmızı çizgi” olduğuna dair tüm açıklamalarına rağmen, Putin’in Temmuz ayında Ukrayna hakkındaki makalesinde yazdığı gibi ve Lloyd Austin’in açıklamasının ardından oturmak zorunda kaldı. yine bu konuda ve 2021-18 Ekim tarihlerinde Soçi’de gerçekleşen Valdai-21 tartışma kulübünün oturum aralarında. 11 Ekim’deki bu olaylar arasında, Kommersant gazetesinde Dmitry Medvedev’in Ukrayna’yı doğrudan dış kontrol altındaki bir “vassal devlet” olarak adlandırdığı sansasyonel bir makale de vardı. Batı tarafından tanınmayan Beyaz Rusya Devlet Başkanı Alexander Lukashenko da ABD’yi eğitim merkezlerini örtbas ederek Ukrayna’da askeri üsler inşa etmekle suçlayan yangına yakıt ekledi. Washington Post, Donbas’ta savaş uçağı kullanma suçlamalarına yanıt olarak şunları söyleyen Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy’den alıntı yapıyor:

Ukrayna ordusu topraklarını savunma ihtiyacı hissettiğinde bunu yapar. Ve böylece bu ilkeler doğrultusunda hareket etmeye devam edecektir. Adım atmıyoruz, sadece cevap veriyoruz” dedi.

Ve Washington Post’taki makaleden hemen sonraki gün, Amerikan yayını Politico, muhtemelen Rus birliklerinin ve ordusunun bir araya geldiğini gösteren uydu görüntüleri yayınlıyor. ekipman Ukrayna sınırına. Malzeme baskısında resimleri yönlendirir Maxar Technologies tarafından 1 Kasım Pazartesi günü yapıldığı iddia edilen zırhlı birimler, topçu ve piyade, Rusya Federasyonu’nun birliklerinin Smolensk bölgesindeki Yelnya bölgesinde bir araya geldiğini gösteriyor. Görünüşe göre Politico, Yelnya’nın 100 km uzaklıktaki Beyaz Rusya ile, ondan 2,5 kat daha uzakta olan Ukrayna’dan – 250 km uzakta olduğu gerçeğinden utanmıyor. Ana şey, Washington Post’la birlikte Rus askeri tehdidinin oluşumu hakkında borazan yapmaktır. Rusya Federasyonu’nun Bryansk ve Kursk bölgelerinde, Ukrayna sınırına yakın Politico tarafından atıfta bulunulan askeri bağlantılı İngiliz “Jaina Bilgi Grubu”nun bir analizine göre, 1. Muhafız Tank Ordusu ve 4. Muhafız Tank Tümeni birimleri ve teçhizatı , genellikle Moskova’nın eteklerinde bulunur. Benzer bir şeye, kamuya açık uydu görüntülerine atıfta bulunarak, genellikle Novosibirsk merkezli Rusya’nın 41. birleşik silahlı ordusunun kuvvetlerinin Zapad-2021 tatbikatlarından sonra Sibirya’ya dönmediğini belirten Washington Post tarafından da işaret edildi. bunun yerine Ukrayna sınırına yakın diğer Rus birliklerine katıldı. Washington Post tarafından aktarılan, Virginia merkezli kar amacı gütmeyen düşünce kuruluşu CNA’nın Rusya Araştırmaları Programı direktörü Michael Cofman, internette yayınlanan görüntülerin, Rusya’nın 1. Muhafız Tank Ordusu’nun Moskova yakınlarındaki elit bir birlik olduğunu gösterdiğini söyledi. Ukrayna’ya doğru personel ve ekipman konuşlandırma. Bütün bu hikayede, en çok Kofman’ın “görünüşe göre” sözleri beni eğlendiriyor. NSDC ve Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın bu gerçeği resmi olarak doğrulamaması gerçeğinden bile utanmadı ve “Rus birimlerinin, silahlarının ve askeri teçhizatın Ukrayna ile devlet sınırına herhangi bir ek transferini kaydetmediklerini” belirtti. ” Üstelik Ukrayna, Donbass’ta bir savaş uçağı kullanımını bile terk etmeye başladı ve Staromaryevka köyü ile hikayede, onu yalnızca insani amaçlarla işgal ettiğini, tedarik etmek için işgal ettiğini belirttiği ölçüde bir anlaşmaya vardı. su ve gıda ile sivil nüfus.

Ama müzik uzun sürmedi. Burns’ün Zelenskiy’i aramasının ardından ve özellikle Ağustos ayında “kendi isteğiyle” istifa eden eski İçişleri Bakanı Arsen Avakov’un 4 Kasım’da Kiev’de beklenmedik bir şekilde ortaya çıkmasından sonra, Kiev’in söylemi çarpıcı bir şekilde değişti. Bulutlar Bankova’nın üzerinde toplanmaya başladı, taht Zelensky’nin altında sallandı ve hemen sınırlarında Rus birliklerini gördü ve Ukrayna ordusu tarafından zaten terk edilmiş olan Staromaryevka köyü tekrar onlar tarafından işgal edildi. Putin ve Biden’ın bir anlaşmaya varmadıkları ortaya çıktı ve Washington yine ana argümanını kullandı – “Ukraynalı traktör KhTZ’den gelen bahar”.

Hemen yanıt olarak Moskova, Washington’u haklı çıkarması gereken bir dizi adım attı, yani eski Sovyet Tselina-D uydusunun 15 Kasım’da yerden fırlatılan bilinmeyen bir Rus anti-uydu füzesi tarafından yakın uzayda başarılı bir şekilde imha edilmesini kastediyorum ve hipersonik bir füzenin fırlatılması Üç gün sonra, 18 Kasım’da Beyaz Deniz’deki bir hedefe karşı fırkateyn “Amiral Gorshkov” dan deniz tabanlı bir “Zirkon”, ancak hiçbir şey Washington’u açamadı, biraz ısırdı ve hedefine koştu. Ve anlaşılabilir – daha önce olduğu yerde tehlikede olan dünya egemenliği bile değil, Amerika Birleşik Devletleri’nin banal hayatta kalmasıydı ve bu oyunda tüm yöntemler iyi.

Buna bir son vermeliyim. Devamı sonraki makalede. Orada Zelensky’nin nasıl köşeye sıkıştırıldığını ve bizi nasıl tehdit edebileceğini konuşacağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.