islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3698
EURO
34,9364
ALTIN
2.325,48
BIST
9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Rusya Yüz Yıldır İlk Kez Temerrüde Düştü

Rusya Yüz Yıldır İlk Kez Temerrüde Düştü
27 Haziran 2022 11:41
A+
A-

Rusya’ya yaklaşık 100 milyon dolarlık 27 Mayıs vadeli iki eurobond kupon ödemesinde tanınan 1 aylık ek süre doldu ve bu ödemeler için temerrüt ilan edildi. Ülke gelinen nokta sonrası 1918’den bu yana ilk kez bir borç ödemesinde temerrüde düşmüş oldu.

Gelişme, Moskova’nın 100 milyon dolarlık bir faiz ödemesinin son ödeme tarihini kaçırılması sonrası yaşandı. Rusya’nın yükümlülüğünü karşılayacak parası ve isteği vardı ancak yaptırımlar bu ödemenin yapılmasını imkansız kıldı.

Kremlin de ülkenin prestijine büyük darbe vuran bu gelişmeyi önlemek için kararlıydı. Ülkenin maliye bakanı durumu “komedi” olarak tanımladı.

Ülke 1998 yılında Boris Yeltsin döneminin kaosu içinde de iç borç nedeniyle temerrüde düşmüştü ama uluslararası borçlarını ödeyebilmişti.
Rusya ABD ve Avrupa Birliği tarafından getirilen yaptırımlar ilk ilan edilmeye başladığından bu yanma temerrüde doğru kaçınılmaz bir rota içindeydi.

Bavyera Alplerinde bir araya gelen G7 liderleri, Rusya’ya baskıları petrolde tavan fiyat uygulaması, altında ithalat yasağı gibi adımlarla artırmayı planlıyor. Gıda ve enerji fiyatlarıyla hızlanan enflasyon, zirvenin en önemli gündemleri arasında.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un ve ABD Başkanı Joe Biden’ın ev sahipliği yaptığı zirvede liderler Rus petrolünde “tavan fiyat” uygulaması konusunda uzlaşma arayacak.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.