islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4478
EURO
34,4878
ALTIN
2.471,68
BIST
9.581,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Nijerya’da Kitlesel Eşcinsellik Davası Düşürüldü

Nijerya’da Kitlesel Eşcinsellik Davası Düşürüldü

Mirat Haber Ajansı

Batı Afrika’daki çeyrek milyar nüfuslu dev ülke Nijerya’nın bir mahkemesindeki yargıç, aynı cinsten kişilerle cinsel ilişkiyle suçlanan 47 erkeğe karşı dava açtı. Bu hareket, geniş çapta ülkenin eşcinsel ilişkileri yasaklayan yasalarının bir testi olarak görülen şeyi sona erdirdi. Müslüman çoğunluklu Nijerya’da eşcinsel evliliği ve aynı cinsten cinsel ilişkileri 14 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabilen yasaklayan yasa, 2014 yılında eski Başkan Goodluck Jonathan döneminde yürürlüğe girdiğinde Batı ülkelerinden tepkiye yol açmıştı.

Yakalanan adamlar, 2018’de şehrin Egbeda semtindeki bir Lagos oteline düzenlenen polis baskınında tutuklandı. Polis, adamların bir eşcinsel kulübü oluşturduklarını söyledi, ancak sanıklar bir doğum günü partisine katıldıklarını savundu. Davadaki savcılık ve savunma avukatları, henüz kimsenin kanun uyarınca mahkum edilmediğini söyledi ve bu durum, erkeklerin davasının, ispat yükünü oluşturmaya yardımcı olabilecek bir deneme davası olarak görülmesine yol açtı. Savcılar, daha önce birkaç kez ertelenen bir davada bazı tanıklarını sunamamış oldukları için Lagos’taki federal yüksek mahkemede Salı günkü duruşmaya katılamadılar. Yargıç Rilwan Aikawa davayı düşürdü ve “yeterli savcılık evrakı olmaması” nedeniyle bunu yaptığını söyledi. Adamların karşı karşıya olduğu özel suçlama, 10 yıl hapis cezası içeriyor. Eşcinsellik, Batı’nın yozlaştırıcı bir ithalatı olarak nitelendirdiği birçok muhafazakar Afrika toplumunda yasaklandı. Eşcinsel seks, kıtadaki ülkelerde hapis cezasından ölüme kadar değişen cezalara tabi bir suç. Davada savcıların delil sunmamasının danışıklı dövüş olduğu ve Batı ülkelerinden gelen etkiyle davaın düşürüldüğünü savunanlar ağırlıkta.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.