islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3660
EURO
34,7794
ALTIN
2.410,07
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Rusya’dan korkutan hipersonik füze paylaşımı! ‘Durdurulamaz ve yenilmez’

Rusya’dan korkutan hipersonik füze paylaşımı! ‘Durdurulamaz ve yenilmez’
15 Mart 2022 09:34
A+
A-

Rusya Ukrayna savaşı 19. günde devam ediyor. Dün yapılan müzakere açıklaması tüm dünyaya umut olmuşken, bu sabah saatlerinde Ukrayna’nın başkenti Kiev’e yapılan saldırılardan gelen görüntüler yürekleri dağladı.

İngiliz gazetesi The Sun’da yer alan bir haberde ise Rusya’dan yeni bir paylaşımın geldiği ifade edildi. Rusya Savunma Bakanlığı’na ait TV Zvezda’da yayınlanan görüntülerde, konvansiyonel ya da nükleer savaş başlığı taşıyabilen bir Zirkon hipersonik füzesinin görüntülerine yer verildi.

Haberde füze ile ilgili, ‘Zirkon hipersonik füzesinin hızı o kadar yüksek ki, düşman hava savunma sistemi onu zamanında algılayıp ememiyor’ bilgilendirilmesine yer verildi.

Amiral Groshkov fırkateyninden fırlatılan füzenin gösterildiği video dünyada endişe yarattı. Nitekim The Sun da haberinde ‘Rusya, Londra’yı 5 dakika içinde vurabilecek hipersonik nükleer füzenin görüntülerini yayınlandı’ dedi.

Daha önce de söz konu füze onlarca kere test edilmişti. Ancak savaşın gölgesinde yapılan bir yayın, Rusya’nın Batı’ya gösterdiği bir gözdağı olarak yorumlandı.

Aylar önce de geniş çaplı manşetleri süsleyen füze, Rusya lideri Vladimir Putin tarafından övülmüştü. 2018 yılında füzelerden bahseden Putin, silahları ‘durdurulamaz’ ve ‘yenilmez’ olarak nitelendirmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.