islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Alman siyasi: Müslümanları fişleyelim

Alman milletvekili Hans-Jürgen Irmer sözde Siyasal İslam ile mücadelenin ödevleri olduğunu, Müslümanlara ait kuruluşları dijital harita oluşturarak fişlemeleri gerektiğini savundu.

Alman siyasi: Müslümanları fişleyelim
Alman milletvekili Hans-Jürgen Irmer sözde Siyasal İslam ile mücadelenin ödevleri olduğunu, Müslümanlara ait kuruluşları dijital harita oluşturarak fişlemeleri gerektiğini savundu.

Mirat Haber

Alman medyasında yer alan haberlere göre, Almanya’da iktidardaki Merkel’in Hristiyan Demokratlar Partisi (CDU) Milletvekili Hans-Jürgen Irmer, en önemli görevlerinin arasında sözde “Siyasal İslam” ile mücadelenin yer aldığını belirterek, “Müslümanları fişleyen bir harita Almanya’da da olmalı” diye konuştu. Avusturya’daki benzer bir uygulamayla ilgili de konuşan Irmer, İslam düşmanlığın politikalarının doğru bir uygulama olduğunu savundu.

Avusturya hükümeti, Avusturya’da camilere ve Müslümanlara ait kuruluşlara yer verilen “İslam haritası” oluşturmuştu. Müslümanlara yönelik ayrımcılığı tetikleyen bu gelişme tartışmalara neden olmuştu. Haritanın yayımlanmasının ardından Salzburg kentinde bir camiye ırkçı saldırı yapılmış, caminin camlarına “Hitler geri döndü” ifadeleri yazılmıştı. Benzer bir “Müslümanları fişleme haritasının” Almanya’da oluşturulması için çağrı yapıldı.

Almanya’nın Hesse eyaletinden gelmen ve uzun süredir parlamantoda görev yapan 70 yaşındaki kıdemli siyasetçinin bunları söylemesi özellikle tehlikeli bulundu. Irmer sadece iktidar partrisi milletvekili değil aynı zamanda önemli bir gücü bulunan ve böyle bir kararı gerçekleştirebilecek olan Federal Meclis içişleri komisyonunun da üyesi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.