islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
ALTIN
2.325,89
BIST
9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Şam’daki S 300’ler, Şişme Lastik OLduğu Ortaya Çıktı

Şam’daki S 300’ler, Şişme Lastik OLduğu Ortaya Çıktı
20 Kasım 2021 11:04
A+
A-

Suriye’nin başkenti Şam’a  konuşlandırılan Rus hava savunma sistemlerinin şişme lastiklerden oluştuğu  ortaya çıktı. II. Dünya Savaşı’nda İngiltere de Almanları yanıltmak için yüzlerce Şişme lastik tak konuşlandırmıştı

Esed güçleri ile İran’ın Şam’a konuşlandırdığı Pastar, Hizbullah, Fatımiyyun gibi terör örgütlerinin milislerinin koruduğu Şam’a yönelik olası hava saldırılarını caydırmak amacıyla Şam Tabka hava üssüne konuşlandırılan ve görselleri sözde “sızdırılan” S-300 Hava Savunma Sistemlerinin tamamının plastik olduğu ortaya çıktı.

Sızdırılan bu görüntüler Rus basını tarafından servis edilmiş ve dünya medyasının neredeyse tamamı bu haberi ve görseli kullanmıştı. ancak, mirathabir.com olarak fotografları şüpheli bulmuş ve haberi yayımlamamıştık. Yaklaşık 10 sonra Rus muhalif medyalarında yayımlanan yakın çekim fotoları ve haberleri kuşkularımızı haklı çıkardı.

Rus medyasının bildirdiğine göre Fotoğraflar, YPG’li teröristler tarafından çekilip şişme S-300 foyası meydana çıkarıldı. YPG’PKK terör örgütü, Ruslardan istediği koşulsuz desteği alamayınca bu şantaja başvurdukları belirtiliyor.

Yayımlanan fotoğraflarda, S-300 mobil işlemlerinin de şişme lastik maket olduğu çok net bir şekilde gözüküyor.

Rus muhalif medyasının yayımladığı görüntü ve haberlere karşın gün ortasına gelinmesine rağmen Şam ve Moskova’dan bu konuda resmi bir açıklama yok, ancak PKK’YPG teröristlerinin Amerikan tarafına yardım etmesi ve Suriye ordusu ile Rus ordusunun mevzilerini deşifre etmesi, Rusya’da ciddi endişelere sebep olduğu öğrenildi.

Adının açıklanmasını istemeyen ve Savunma Bakanlığı’nın Şam Ofisinde çalışan bir albay, olayı şöyle değerlendirdi:

“Rusya’yı şımartmaya çalışan Kürtler (PKK’YPG teröristleri kast ediliyor), gizli bilgileri ifşa ederek kendilerini Türk havacılığının saldırısına uğratıyorlar. Suriye’de bu tür düzinelerce maket olması mümkün, ancak Kürtlerin (PKK’YPG teröristleri kast ediliyor) ABD’ye ve aynı zamanda Türkiye ve İsrail’e yardım etmesi, ek saldırı riskleri yaratıyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.