islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3228
EURO
35,0703
ALTIN
2.306,75
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Formula-1 şampiyonu Hamilton, Bahreyn insan hakları sorunlarını gündeme getirdi

Formula-1 şampiyonu Hamilton, Bahreyn insan hakları sorunlarını gündeme getirdi

Mirat Haber Ajansı

Formula 1 otomobil yarışları pilotu ve en son Türkiye’deki yarışın şampiyonu Lewis Hamilton, üç Bahreynli siyasi mahkumla ilgili çağrıların ardından F1’e ev sahipliği yapan ülkelerde insan hakları ihlalleri hakkında konuştuğu için övgü aldı. Bu ayın başlarında yedinci dünya şampiyonluğunun ardından, F1 efsanesi Michael Schumacher’in dünya şampiyonluğunu egale eden Hamilton, spordaki geleceğin, ahlaki temizlenmeye bağlı olduğunu söyledi. Hamilton, F1 etkinlikleri harika olsa da, sahnelendikleri yerlerde uzun süreli olumlu bir etki bırakmadıklarını belirterek, belirli konulara dikkat çekmek ve değişim için çaba göstermelerini istedi. Eski McLaren sürücüsünün Mercedes ile mevcut iki yıllık sözleşmesi, önümüzdeki ayın sonunda sona erecek ve muhtemelen sezon sonunda onu kontrat dışı bırakacak. Ancak, yenileme için görüşmelerin sürdüğü bildiriliyor.

Bahreyn’deki yarış, bölgenin sözde Arap Baharı’nda yaşanan bir dizi demokrasi yanlısı protestoların ardından 2011’de iptal edilmişti. Yine de ayaklanmalar, birlikleri Körfez’in Yarımada Kalkanı adlı koalisyon gücünün çekirdeğini oluşturan komşu Suudi Arabistan’ın yardımıyla kanlı bir şekilde bastırıldı. Bahreyn, uluslararası camiada “berbat” bir insan hakları siciline sahip olarak tanımlanmaya devam ediyor. F1 başkanı Chase Carey’e, F1’in Bahreyn Hükümeti’nin insan hakları ihlallerini örtbas etmede spordaki rolüne karşı ortak bir yazı yazdığı ortaya çıktı. Suudi Arabistan ve F1, önümüzdeki yıldan itibaren on yıl boyunca krallıkta yarışa ev sahipliği yapacak bir anlaşmayı duyurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.