islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5913
EURO
34,8085
ALTIN
2.496,76
BIST
9.456,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

“Sanal Ramazan” İngiliz Müslümanların kısıtlamalarla mücadele etmesine yardımcı oluyor

İki İngiliz hayır kurumu, Ramazan boyunca, sıkı korona virüs kısıtlamaları altında ikinci bir kutsal ayı geçirmenin akıl sağlığı yükünden Müslümanlara rahatlama sağlayacak bir dizi eğitici ve ruhani atölye çalışması düzenlemek için işbirliği yaptı.

“Sanal Ramazan” İngiliz Müslümanların kısıtlamalarla mücadele etmesine yardımcı oluyor

İki İngiliz hayır kurumu, Ramazan boyunca, sıkı korona virüs kısıtlamaları altında ikinci bir kutsal ayı geçirmenin akıl sağlığı yükünden Müslümanlara rahatlama sağlayacak bir dizi eğitici ve ruhani atölye çalışması düzenlemek için işbirliği yaptı.

Mirat Haber Ajansı

İki İngiliz hayır kurumu, Ramazan boyunca, sıkı korona virüs kısıtlamaları altında ikinci bir kutsal ayı geçirmenin akıl sağlığı yükünden Müslümanlara rahatlama sağlayacak bir dizi eğitici ve ruhani atölye çalışması düzenlemek için işbirliği yaptı. Supporting Humanity ruh sağlığı yardım kuruluşu, çevrimiçi oturumları sunmak için İslami eğitim platformu Teach Me Islam ile ortaklık kurdu. İki hayır kurumu bir ay boyunca haftada üç kez ücretsiz sağlık ve fitness seanslarının yanı sıra İslami sohbetler, çocuk hikayeleri, interaktif iftar yemeği sağlayacak.

Bu Ramazan, Birleşik Krallık’taki 3,3 milyon Müslümanın COVID-19 salgını nedeniyle sosyal toplantılarda katı sınırlamalara bağlı kalarak geçirdiği, ikinci düzlük. Sosyal etkileşim miktarı, Müslümanların normalde İslami takvimdeki en kutsal aydan bekleyeceklerinin çok altında kalsa da. Teach Me Islam’ın CEO’su Nabeela Raza, hayır kurumunun ilk Ramazan kilitlenmesinden insanların kutsal ay boyunca çevrimiçi olsa bile sosyal olarak meşgul ve bağlı kalmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendiğini belirtti. Raza, geçen yılın Müslüman toplumunun yaşadığı en zor Ramazan olduğunu belirtti. Raza, tecrit sırasında ve özellikle Ramazan ayında, insanların Teach Me Islam hizmetlerine her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu açıkladı. Çevrimiçi eğitim hizmetleriyle, insanların hâlâ insani bir etkileşime sahip olduklarını veya kendilerine doğru tavsiyeyi veren kişisel öğretmene sahip olduklarını hissedebildiklerini bildirdi. Ama aynı zamanda yalnız değilmiş gibi hissettiriyor.

Supporting Humanity, pandemi sırasında sevdiklerini kaybeden birçok aileye ölüm danışmanlığı sağlayan Londra merkezli bir akıl sağlığı yardım kuruluşudur. İnsanlığı Destekleme’nin CEO’su İdris Patel, Ramazan’ın Müslümanların ruhen bağ kurmaları, daha az şanslı olanları hatırlamaları ve hayır işlerine vermeleri için bir zaman olduğunu söyledi. Aynı zamanda ailelerin bir araya geldiği bir dönem ama salgın bu yıl birçok Müslüman için bunu çok zorlaştıracak. Patel, bir akıl sağlığı hayır kurumu olarak, insanların hala topluluğun içinde oturum açacakları, parçası olacakları ve yalnız hissetmeyecekleri bir şeyler olduğunu hissetmelerini istiyoruz. Hayır kurumları tarafından sağlanan çevrimiçi oturumlar ücretsizdir ve tüm ay boyunca devam edecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.