islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4950
EURO
34,5933
ALTIN
2.480,51
BIST
9.567,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Saraybosna Film Festivali savaşla ilgili filmleri İnternette ücretsiz gösterecek

Saraybosna Film Festivali savaşla ilgili filmleri İnternette ücretsiz gösterecek
22 Nisan 2021 12:41
A+
A-

Çatışma ve uzlaşma konularını ele alan dokuz uzun metrajlı film ve bir kısa film, Saraybosna Film Festivali’nin Geçmişle Yüzleşme programının bir parçası olarak 24-30 Nisan tarihleri ​​arasında Bosna’nın başkentindeki Buluşma Noktası sinemasında ve çevrimiçi olarak gösterilecek.

Mirat Haber Ajansı

Çatışma ve uzlaşma konularını ele alan dokuz uzun metrajlı film ve bir kısa film, Saraybosna Film Festivali’nin Geçmişle Yüzleşme programının bir parçası olarak 24-30 Nisan tarihleri ​​arasında Bosna’nın başkentindeki Buluşma Noktası sinemasında ve çevrimiçi olarak gösterilecek. Program, Balkanlar’daki yakın geçmişe dair dürüst bir diyalog başlatmak amacıyla 2016 yılında başlatıldı. Festivalden yapılan açıklamada, bunun Balkan toplumlarına onarılamaz bir şekilde damgasını vurduğu için eski Yugoslavya’da yaşanan son savaşlardan kaynaklanan sorunların üstesinden gelmek için bir ön şart olduğu belirtildi. Geçtiğimiz beş yıl içinde festival, bu programda dünyanın her yerinden son derece acı verici ama ilham verici hikayeler paylaştı. Bu yılki programda Bosnalı yönetmen Jasmila Zbanic’in çok övgü toplayan filmi Quo Vadis, Aida? 1995’te bir kadının Srebrenica soykırımından sağ kurtulma deneyimini konu alıyor ve 2021 Oscar’larında en iyi uluslararası sinema filmi için aday gösterildi.

Programda ayrıca Hırvat film yönetmeni Dana Budisavljeviç’in Diana B’nin Günlüğü yer alacak. İkinci Dünya Savaşı sırasında toplama kamplarında hapsedilen 10.000’den fazla çocuğun hayatını kurtaran bir kadının hayatını anlatan ve Srbenka hakkında bir belgesel. Nebojsa Slijepcevic, 1991 yılında Zagreb’de öldürülen Aleksandra Zec adlı Sırp bir kız hakkında. Ognjen Glavonic tarafından yazılan The Load, Yugoslavya’nın bombalanması sırasında Kosova’dan Belgrad’a gizemli bir yük taşıyan bir kamyonu taşımak için para alan Sırp bir adamı konu alıyor. Programda yer alan bir diğer film ise Çek yönetmen Vaclav Marhoul’un yönettiği The Painted Bird. Jerzy Kosinski’nin II.Dünya Savaşı’nı bir çocuk perspektifinden anlatan romanına dayanıyor. Filmler internetten ücretsiz olarak izlenebilecek ve Saraybosnalılar da Meeting Point sinemasında filmleri ücretsiz izleyebilecek. Programda ayrıca Saraybosna Film Festivali’nin Facebook sayfasında canlı yayınlanacak gazeteciler, sanatçılar ve akademisyenlerin yer aldığı paneller de yer alacak.

ETİKETLER: Saraybosna
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.