islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3684
EURO
34,9873
ALTIN
2.324,71
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Saraybosna: Mağazalar 2 Ay Sonra Sıkı Kurallarla Açıldı

Saraybosna: Mağazalar 2 Ay Sonra Sıkı Kurallarla Açıldı
3 Mayıs 2020 20:39
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Balkanlarda nüfusunun yarıdan biraz fazlası Müslüman olan Bosna-Hersek’in Müslüman ve Katoliklerden oluşan Federasyon bölgesinde Korona virüsü bulaşmış olanların sayısı göz önüne alındığında, en üst düzey önlemler alınmakta. Ancak ülkedeki sağlık bakanlığı yönetim birimi bu ay toptan ve perakende, küçük el sanatları, hukuk ve noterlik ofislerinin açılmasını önerdi. Bunun üzerinde Korona virüs salgınının ilanından bu yana ilk kez, Saraybosna şehir merkezide iş yerleri hayata geçti. Tüm geçim kaynakları ekmek tekneleri dükkanlar olan esnaf da bir umut ışığı gördü.

Şehir merkezindeki küçük dükkanların çoğu genellikle turizme bağımlı olsa da, yeni kurallar altında bile hayatın yavaş yavaş normale döndüğünü görmekten memnunlar. İş yeri sahipleri, açmadan önce dükkanları iyice dezenfekte etmek, çalışanları ve müşterileri Korona virüse karşı korumak için gerekli tüm önlemleri almak zorundalar ve her müşterinin ardından yüzeyleri dezenfekte etmeleri gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.